Ingen bindningstid.
Reklamfri lyssning och
unikt extramaterial
Mikael Sandström är ekonomie doktor i nationalekonomi och verksam som konsult och samhällsdebattör. Han var Fredrik Reinfeldts statssekreterare under hela dennes statsministertid, tidigare chef för Moderaternas samordningskansli och har även varit kanslichef för Moderaterna i Stockholms stadshus.
Kommer borgfreden åter efter fnurran mellan Magdalena Andersson och Ulf Kristersson?
Den svenska partsmodellen, där relationerna på arbetsmarknaden styrs av avtal mellan arbetsgivare och fack och inte genom lagstiftning, är hotad. I och med en ständigt sjunkande organisationsgrad har LO fått ett legitimitetsproblem. LO kan komma att bli en krympande organisation för fast anställda, socialdemokratiska och svenskfödda löntagare – och då kommer partsmodellen att haverera, skriver Mikael Sandström som är f d statssekreterare i Alliansregeringen och f d chefsekonom i TCO.
Lars Vilks slutar inte att vara kontroversiell för att han är död. Dessutom om Göteborgsbombaren och katolska kyrkan.
Sverige går mot en regeringskris, som startats av ett vänsterparti som samspelar med värsta motståndaren Sverigedemokraterna.
Ännu en skärpning av coronareglerna, men vad sa socialministern om munskydd? Adopterade barn som i själva verket rövats bort, och Ebba Buschs senaste drag i hustvisten.
Regeringen orkar aldrig hålla emot när ett stort och lönsamt statligt ägt företag vill använda sina vinstmedel till att expandera, skriver Mikael Sandström.
Flera regeringar, inte minst den som jag arbetade för under åtta år, har begått stora misstag i migrationsfrågorna. Det skriver Mikael Sandström, tidigare statssekreterare i regeringen Reinfeldt.
När den akuta krisen är över måste vi våga fundera igenom, inte bara hur vi bör förbereda oss på framtida kriser, utan också på vilka faror som är stora och vilka som är små. God krishantering innebär att man måste våga göra fel, skriver Mikael Sandström i Kvartal.
Veckopanelen från Visby: Varför säger svenska politiker att de har varit naiva? Med Mikael Sandström, Marie Demker, Jan Larsson och Jenny Sonesson – samt introduktion av Ola Wong.
Dagens fattigdom är koncentrerad till personer med svag förankring på arbetsmarknaden och domineras av utlandsfödda.
Diskussionen om inkomstskillnader ofta förenklad och endimensionell. Det skriver Mikael Sandström i den första av två essäer om ekonomisk jämlikhet.