Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Poddar från Kvartal

Här hittar du alla avsnitt av Veckopanelen, Fredagsintervjun
och Den svenska modellen.

Poddar från Kvartal

Här hittar du alla avsnitt av Veckopanelen, Fredagsintervjun och Den svenska modellen.

.

Joe Biden är installerad som president. Hur ska han kunna skapa sammanhållning? Panelen analyserar Bidens tal och också den omtalade dikten av 22-åriga Amanda Gorman. Vad menade Donald Trump med att "vi kommer tillbaka" och vad skrev han på meddelandet till sin efterträdare? Med Henrik Jönsson, Maria Wetterstrand och Daniel Suhonen.
I fjärde delen av intervjuserien "Generation ångest" tittar vi närmare på exemplet Norge med hjälp av professor Arne Holte: Vad kan göras åt den psykiska ohälsan om det satsas enorma resurser? I den så kallade upptrappningsplanen 1998 anslogs 30 miljarder norska kronor under en tioårsperiod. Vad användes pengarna till? Och mår Norge bättre nu?
När Jörgen Huitfeldt och Jonas Nordling är tillbaka med "Den svenska modellen" är det med ny signatur och två aktuella ämnen: Är kritiken mot SVT:s bevakning av Donald Trump befogad? Och hur hanterar man som utgivare påtryckningar från andra länders ambassader som vill påverka hur deras land beskrivs i svenska medier?
Donald Trump och riksrättsåtalet. Nancy Pelosi driver på men hur intresserad är Joe Biden? Liberalerna mullrar om att lämna januariavtalet, hur allvarligt menat är Nyamko Sabunis utspel? Och hur sannolikt är det att löftena om coronavaccin infrias? Med Ove Joanson, fd radiochef, Jiyan Behrozy, frilansjournalist och Eric Sundström, tjänsteman på LO.
I den tredje delen i intervjuserien "Generation ångest" vill psykiatriprofessorn Christian Rück höja ett varningens finger: "Talet om en växande psykisk ohälsa har inte stöd i de mätningar som görs", säger han. Enligt honom behöver vi ändra vår syn på det lidande som inte är sjukligt utan hör till ett vanligt liv. På så sätt kan mer resurser gå till de verkligt sjuka.
Fler avsnitt