Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

Djupet

Kvartal går ner på djupet i några av Sveriges mest brännande samhällsfrågor med hjälp av inbjudna experter, och några av våra lyssnare.

Djupet

Kvartal går ner på djupet i några av Sveriges mest brännande samhällsfrågor med hjälp av inbjudna experter, och några av våra lyssnare.

Djupet27 november 2022

Djupet: Brotten och bevisen

Laddar ...
Andra avsnittet av Kvartals nya podd Djupet handlar om varför så få av de skyldiga bakom gängskjutningarna döms i domstol. Bland åklagare och poliser talas det ibland om att det krävs "sagolika skäl" för en fällande dom. Men det finns också de som befarar att de vindar som nu blåser hotar rättssäkerheten. Hur gör domstolarna när de bevisvärderar i de indiciemål som gängmorden nästan alltid blir, eftersom ingen inblandad pratar med polisen? Skulle domarna kunna arbeta på ett annat sätt? Med utgångspunkt från ett mordfall som ska tas upp i Högsta Domstolen diskuterar programledaren Jörgen Huitfeldt med fyra experter: Polisutredaren Anders Karlsson, juridikprofessorn Christian Dahlman, domaren Mirja Högström och advokaten Johan Eriksson. Två av Kvartals lyssnare medverkar också, Linnea Lindquist och Viveka Stigzelius.

Djupet30 oktober 2022

Djupet: Ny kärnkraft

Laddar ...
Det här är första podden i nya serien Djupet. Temat är ny kärnkraft i Sverige, särskilt med små modulära reaktorer, SMR. Programledaren Åsa Julin samtalar med tre experter: Desirée Comstedt, chef för kärnkraftsutveckling på Vattenfall, Ane Håkansson, professor i tillämpad kärnfysik och Calle Berglöf, kärnkraftsexpert på Energiföretagen. De ger sin bild av varför små modulära reaktorer är så intressanta och vilka hinder som kvarstår för den satsning på kärnkraft som regeringen önskar. Två av Kvartals lyssnare medverkar också.
Fler avsnitt