Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen19 juni 2021

Nu slår utkanterna tillbaka mot mitten

Laddar ...
Sverige går mot en regeringskris, som startats av ett vänsterparti som samspelar med värsta motståndaren Sverigedemokraterna. Misstroende, marknadshyror och midsommardramatik dominerar i veckans panelsummering. Dessutom om Joe Bidens insats på världsscenen och frågan om hur bra Ekot lyckas granska sig själv. Med Leif Pagrotsky, fd statsråd, Evin Badrniya, KDU och Mikael Sandström, fd statssekreterare (M).

Fler avsnitt

Veckopanelen2 december 2023

Där smällde han igen statsministerdörren

Laddar ...
Efter Jimmie Åkessons utspel på landsdagarna om att stoppa nya moskéer har Socialdemokraterna tyckt sig se en gräns passeras. Statsminister Ulf Kristersson tycker att både S och SD bör sansa sig. Hur blandar man befolkningen bättre, som en socialdemokratisk arbetsgrupp önskar? Och kommer riksdagspartierna att fortsatt motsätta sig tanken på att avkriminalisera innehav av narkotika för eget bruk? Med Per Gudmundson, Lisa Bjurwald och Stefan Stern under ledning av Staffan Dopping.

Veckopanelen25 november 2023

Som statsminister har man en
viktig roll att lugna ner

Laddar ...
Ännu en vecka med mycket fokus på antisemitism i Sverige. I riksdagen friskriver sig partierna men skuldbelägger sina motståndare. Varför lajkade språkröret Märta Stenevi konstnären Stina Wollters inlägg på Instagram? Och hur hanterade statsminister Ulf Kristersson de propalestinska buropen när han fördömde Hamas? Tidöpartierna talar om hederlighet, och Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad. I panelen: Elinor Odeberg, Hanna Wagenius och Richard Sörman. Programledare: Staffan Dopping.

Veckopanelen18 november 2023

Greta är på väg mot extremism

Laddar ...
Kan sällskapsspel få oss gladare i en mörk tid? Var det rätt av Chalmers att förbjuda politiska manifestationer? Vad säger Magdalena Anderssons känsloutbrott om Socialdemokraternas Palestinakopplingar? Veckopanelen med Vesna Prekopic, Hanif Bali och Thomas Mattsson. Programledare: Magnus Thorén.

Veckopanelen11 november 2023

Man försöker smeta antisemitism på vänstern

Laddar ...
Visar den minskande julhandeln att konjunkturen nått botten? Kan hårdare kontroll av ungdomshem stävja gängvåldet? Kriget i Gaza har lett till en ”chockerande” ökning av hat i samhället, och Ebba Busch vill förenkla utvisning av Hamas-anhängare. Den organiserade brottsligheten tränger allt längre in i kommuner och välfärdssystem. Och vad säger SVT:s sätt att skildra den svenska historien om vår samtid? I panelen: Alice Teodorescu Måwe, Lars Calmfors och Payam Moula. Programledare: Magnus Thorén.

Veckopanelen4 november 2023

Man kan inte utbilda vuxna
i att inte vara antisemiter

Laddar ...
Den svenska modellen är hotad av techföretag som Klarna och Tesla, anser svenska fackförbund. Regeringen höjer kraftigt lönegränsen för arbetskraftsinvandringen. Judar i Sverige vittnar om oro och rädsla i kölvattnet av kriget i Mellanöstern. Ukrainas framgångar i kriget har överdrivits, säger bland andra svenske soldaten Helge som är intervjuad i Fredagsintervjun. Kommer svenska föräldrar att följa rekommendationerna om noll skärmtid för de minsta barnen? Och är det bra att döda artister ännu kan leverera ny musik?
Fler avsnitt