I denna Veckopanelen special från Almedalsveckan och Visby tar vi oss an en politisk tankefigur som används återkommande. ”Vi har varit naiva.” Stämmer det att svenska politiker har fattat ett antal, mindre kloka, beslut till följd av en svensk naivitet?

I panelen finns Jan Larsson, socialdemokrat och tidigare statssekreterare och valledare, Mikael Sandström, moderat och tidigare statssekreterare i Fredrik Reinfeldts regeringar, Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och Jenny Sonesson, liberal debattör och tidigare tjänsteman i regeringskansliet för Folkpartiet.

Veckopanelen special spelades in i en trädgård mitt i Visby, som en del av Kvartals aktivitet under Almedalsveckan 2019. Podden inleds med en kort introduktion av  Jörgen Huitfeldt och en betraktelse över svensk naivism uttänkt och framförd av Kvartals redaktör Ola Wong. Programledare är Staffan Dopping.

Kvartals redaktör Ola Wong med en naivistisk teckning av Bror Hjorth. Från förspelet till Veckopanelen Special från Almedalsveckan i Visby.