Ingen bindningstid.
Reklamfri lyssning och
unikt extramaterial
Mustafa Panshiri är integrationsföreläsare och före detta polis. Han har skrivit boken ”Sju råd till Mustafa: Så blir du lagom svensk i världens mest extrema land”.
I likhet med SD fångar partiet Nyans upp ett missnöje från förbisedda väljargrupper – det kommer inte att hjälpa att stöta ut dem.
I årets sista veckopanel blickar vi tillbaka på det märkliga år som snart har passerat.
Lars Vilks slutar inte att vara kontroversiell för att han är död. Dessutom om Göteborgsbombaren och katolska kyrkan.
Är det rimligt att känna tacksamhet över livet i Sverige? Mustafa Panshiri ger sitt svar.
För mig som arbetar med ensamkommande är det uppenbart att det finns ett utbrett tvivel om svenska lagar spelar roll: Många ensamkommande vet vid det här laget av egen erfarenhet att löften eller hot som ställs ut i dag, inte nödvändigtvis gäller imorgon, skriver Mustafa Panshiri.
I denna specialupplaga av Veckopanelen diskuterar våra gäster kring "Berättelsen om Sverige". Finns den? Fungerar den i fall som något som förenar?
Hotas Alliansen av Centerns ja till gymnasieamnesti för 9 000 ensamkommande? Och varför mår unga i Sverige allt sämre psykiskt? Alice Teodorescu, politisk chefredaktör på GP, Mustafa Panshiri, författare, föreläsare och f.d. polis, och Daniel Suhonen, chef för fackliga tankesmedjan Katalys, i veckans panel.
”I vanliga fall är vi noggranna med placering av barn hos fosterfamiljer”, förklarade socialarbetaren för mig. ”Vi gör flera timmars intervjuer med familjen för att se om just de är lämpliga. Men nu under hösten 2015 har vi haft press på oss att placera, placera, placera så vi har inte hunnit med våra vanliga rutiner.” Hon lät mycket sorgsen.
Om Lagrådets kritik av förslaget om amnesti för ensamkommande, rökförbud utomhus och mordet på 4-årige Kevin 1998. Med Inga-Britt Ahlenius, f.d. undergeneralsekreterare FN:s internrevision, Mustafa Panshiri, föreläsare om integration och f.d. polis, och Birger Schlaug, tidigare språkrör (MP).
Integrationsföreläsaren Mustafa Panshiri ger de råd han själv aldrig fick till en vilsen förortskille.
Debatten om omskärelse är ett lackmustest för Sveriges tolerans, skriver Mustafa Panshiri och Aron Flam i en analys för Kvartal.