Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Just nu: Prenumerera ett helt år för bara 499 kr!
Just nu: Prenumerera ett helt år för bara 499 kr!
Kultur |

Mustafa Panshiri: Gör inte om SD-felet med Nyans

Mikail Yüksels parti fördöms eller ignoreras av samhällseliten men fångar upp ett missnöje bland muslimer i utsatta områden som känner att deras identitet och traditioner hotas av progressiva värderingar. Att stöta ut partiet Nyans kommer knappast att hjälpa, menar Mustafa Panshiri som skriver att Sverige kan lära av historien med SD:s framväxt. 

Lyssna på texten
Laddar ...
Följ Kvartals poddar: Apple | Spotify
Av Mustafa Panshiri | 14 september 2022
Mustafa Panshiri är integrationsföreläsare och före detta polis. Han har skrivit boken ”Sju råd till Mustafa: Så blir du lagom svensk i världens mest extrema land”.
Profil Inlästa texterLästid 5 min Skärmläsarvänlig
I korthet
När Sverigedemokraternas intåg i riksdagen år 2010 blev ett faktum var det för många en mörk dag i Sveriges historia. På valnatten gräts det på Socialdemokraternas valvaka, Göran Hägglund (KD) beklagade sig och pratade lågmält trots att den dåvarande Alliansen säkrat ytterligare en mandatperiod, och Lars Ohly (V) vägrade sminkas i samma rum som Jimmie Åkesson på SVT:s valvaka. Mona Sahlin (S) och Fredrik Reinfeldt (M) sade båda stolt att de inte skulle ta i partiet ens med tång, medan Aftonbladet nästa dag prydde sin första sida med kampanjen ”Vi gillar olika”. Opinionsbildare krävde att allt och alla skulle ta avstånd från partiet. Om SD skulle påpeka att himlen var blå skulle alla andra svara att den var svart. Det var strategin framåt. Det visade sig fungera så där.

Läs mer Visa mindre