Någon häcklade islam, sedan började kravallerna – i lilla Ronneby. Ett år efter krönikan om Jimmie moments skriver Kajsa Dovstad om ett förändrat Småstadssverige.
Debatten om Paolo Roberto visar att Sverige är besatt av moralisk renhet snarare än empati. Och varför är svenskarna så måna om att omvärlden ska tycka vi är bra?
I detta avsnitt om en statsepidemiolog som spelar på auktoritet, om hur interna partiuppror påverkar väljarnas förtroende och om skam som lösning på fetmaepidemin.
Om en väntad uppvärdering av välfärden efter coronakrisen. Om fenomenet corona-shaming och en kris som vårt psyke faktiskt är utrustat för att hantera.
Är Sverige en nattvyssjarstat? Varför kommer klädindustrin undan klimatskammen? Och har regeringen insett att det är riksdagen som bestämmer i Sverige?
Hur många konservativa tankesmedjor tål Sverige och är Miljöpartiets kommunikativa förmåga kraftigt underskattad? Detta och mycket mer i andra avsnittet av Varannan vecka
Varannan vecka avsnitt 1: Semesterresor hotar svensk kultur, säger Karin Pihl. Henrik Hall gillar Kinas ambassadör och Kajsa Dovstad undersöker Flashbackfaktorn i svensk samhällsdebatt.