Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

Varannan vecka

I Va…

Varannan vecka

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med hjälp av några Sveriges vassaste tänkare och debattörer.

s

Varannan vecka: Hur många konservativa tankesmedjor tål Sverige?

2020-02-04
Hur många konservativa tankesmedjor tål Sverige och är Miljöpartiets kommunikativa förmåga kraftigt underskattad? Detta och mycket mer i andra avsnittet av Varannan vecka

Fler avsnitt

Sverige – en duktig flicka besatt av moralisk renhet

2020-05-26
Debatten om Paolo Roberto visar att Sverige är besatt av moralisk renhet snarare än empati. Och varför är svenskarna så måna om att omvärlden ska tycka vi är bra?

Skam som bantningsmetod och oklar coronastatistik

2020-05-12
I detta avsnitt om en statsepidemiolog som spelar på auktoritet, om hur interna partiuppror påverkar väljarnas förtroende och om skam som lösning på fetmaepidemin.

Problemen som frodas i coronakrisens skugga

2020-04-28
Varför dränks Sveriges vardagsproblem i coronafebern? Gör regeringen för lite eller för mycket i sina försök att rädda företagen? Eller helt enkelt fel saker?

Hobbyepidemiologerna tar till storsläggan men missar målet

2020-04-15
Om varför nostalgi är överskattat och varför de äldre betalar priset för en innerstadsfixerad corona-debatt. Dessutom ett försvarstal för konspirationsteoretikerna.

”Vi är gjorda för faror som corona”

2020-03-31
Om en väntad uppvärdering av välfärden efter coronakrisen. Om fenomenet corona-shaming och en kris som vårt psyke faktiskt är utrustat för att hantera.
Fler avsnitt