Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen23 april 2022

Det ska finnas en marinering i demokratiska värderingar

Laddar ...
Kriget i Ukraina går in på tredje månaden. Svensk polis slickar såren efter de våldsamma upploppen under påskhelgen, och många poliser som var med i kommenderingarna berättar om dödsångest. Rikspolischefen säger att ingen hade kunnat förutse att våldet skulle bli så grovt. Till SVT säger två av upploppsdeltagarna att det är klart man får stenar på sig om man skyddar fel person. Tempot i de svenska Natosamtalen skruvas upp. Med Chang Frick, Nyheter idag,Torbjörn Hållö, ekonom på LO och Kajsa Dovstad, läkare och Timbroanställd.

Fler avsnitt

Veckopanelen26 november 2022

Folkpartiets dna är att vara i strid med varandra

Laddar ...
Riksbankens styrränta höjs igen, Säpo spektaktulärgriper ett ryskt par, legendaren Börje Salming dör. Socialdemokraterna levererar sin skuggbudget och Liberalerna uppmärksammar sin partikultur strax före landsmötet då Johan Pehrson ska väljas till ordinarie partiledare. Och Centerpartiet testar presumtiva partiledare i hbtq-budskap. Med Jan Scherman, fd TV4-chef, Torbjörn Hållö, ekonom på LO och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete.

Veckopanelen19 november 2022

Just nu springer alla journalister på den här bollen

Laddar ...
Donald Trump utlovar comeback, och Almedalsmördarens brott kan leda till ett mindre öppet Almedalen. Sverige utlovar största hjälpen hittills till Ukraina, och riksdagen klubbar en lag som enligt Mediesverige skadar tryckfriheten. Veckan sammanfattas av Maria Wetterstrand, byråchef och tidigare språkrör, Henrik Jönsson, libertariansk youtuber och Jens Orback, tidigare statsråd och nu vd för Global Challenges.

Veckopanelen12 november 2022

Detta är en affär för Natos medlemmar – inte för Sverige!

Laddar ...
Har Sverige nått förnedringsgränsen i försöken att blidka Erdogan? Hade Socialdemokraterna kunnat lägga fram exakt samma budget som högerregeringen la fram? Och hur ska man se på de bedrägerier kring läxhjälp som Expressen och Kvartal skrivit om i veckan? Det är några av de frågor som avhandlas i Veckopanelen med ekonomen Carl Hamilton, studenten Paula Bieler Eriksson och kommunpolitikern Jonas Lundgren.

Veckopanelen5 november 2022

Det blir mindre paradigmskifte än man har förespeglat

Laddar ...
Den svenska ekonomin går mot en bister vinter, enligt finansministern. ÖB vill ytterligare höja landets försvarsförmåga och avråder från förbehåll mot Nato, inklusive kärnvapen. Dessutom: hur klokt är det av Laholms politiker att släcka gatlyktor för att spara ström? Med Håkan A Bengtsson, Lars Calmfors och Lars Leijonborg.

Veckopanelen29 oktober 2022

Det är el-rea – får jag bada nu?

Laddar ...
55 miljarder till elkunderna minskar oron i vinter enligt regeringen. Ett brutet vallöfte, eftersom tidsgränsen missas säger Socialdemokraterna. Hårda ord i den första partiledardebatten efter valet. Och vad betyder det för Jimmie Åkesson att än en gång portas från Nobelfesten? Veckopanelen med Hanif Bali, fd riksdagsledamot (M), Helena Dyrssen, tidigare statssekreterare (FP/L) och Bo Krogvig, mångårig kampanjmakare (S).
Fler avsnitt