Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Testa Kvartal Total! 3 månader för 3 kr.
Testa Kvartal Total! 3 månader för 3 kr.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen23 april 2022

Det ska finnas en marinering i demokratiska värderingar

Laddar ...
Kriget i Ukraina går in på tredje månaden. Svensk polis slickar såren efter de våldsamma upploppen under påskhelgen, och många poliser som var med i kommenderingarna berättar om dödsångest. Rikspolischefen säger att ingen hade kunnat förutse att våldet skulle bli så grovt. Till SVT säger två av upploppsdeltagarna att det är klart man får stenar på sig om man skyddar fel person. Tempot i de svenska Natosamtalen skruvas upp. Med Chang Frick, Nyheter idag,Torbjörn Hållö, ekonom på LO och Kajsa Dovstad, läkare och Timbroanställd.

Fler avsnitt

Veckopanelen16 september 2023

Det är lite oseriöst när man kaxar runt

Laddar ...
Statsministern lovade i sin regeringsförklaring uthållighet och otålighet, oppositionsledaren talade om ett både farligare och fattigare Sverige och SD-ledaren Jimmie Åkesson blev mållös. Den eskalerande gängkriminalitetsvågen, med bl a ett 13-årigt mordoffer, beskrivs som en rikskatastrof. Mitt i detta firar kungen 50 år som statschef. Dessutom om sjunkande inflation och nya, strängare råd om alkoholkonsumtion.

Veckopanelen9 september 2023

Vi får inte låta den moraliska kompassen snurra

Laddar ...
Både opposition och regering lovar nu sänkt inkomstskatt. Höstbudgeten rymmer också sänkt skatt på bensin och diesel. Kulturchefen i Borås ville lyfta bort en del av en Irankritisk utställning för att tolkningarna kunde "gå åt alla möjliga håll". Kan det finnas skäl för Sverige att lämna ut en iranier som är dömd för folkrättsbrott för att få en fängslad EU-diplomat fri? Och nu stoppar regeringen statsbidragen till organisationer som bygger på etnicitet.

Veckopanelen2 september 2023

Att bjuda in den ryske ambassadören är så huvudlöst

Laddar ...
Ännu en vecka i koranbränningarnas tecken, med hårda ordväxlingar om huruvida aktionerna är religionskritik eller ska etiketteras som hat och hets. Utrikesminister Tobias Billström anser att en lagändring är nödvändig när "rikets säkerhet är satt ur spel". Migrationsministern talar om skärpta regler för återvändande. Nobelstiftelsen bjuder in både Jimmie Åkesson och Rysslands ambassadör i Sverige, vilket verkar leda till serieavhopp från Nobelfesten. Och hur mycket betyder en ovälkommen VM-kyss? Plus förstås Veckans person eller ord.

Veckopanelen26 augusti 2023

Chockartat att Danmark har gjort den här radikala vändningen

Laddar ...
Många anar president Putins brutalitet och makt bakom flygplanskraschen som blev Wagnerledarens död. Socialdemokraterna vill erbjuda JAS Gripen till Ukraina. Danmarks regering föreslår lag som ger koranbrännare två års fängelse, och nu vill de svenska socialdemokraterna att skatten sänks för fler än fyra miljoner svenskar.

Veckopanelen19 augusti 2023

Vi blir nog lite räddare – vad regeringen än säger

Laddar ...
Den höjda terrorhotnivån, kraven på att avsätta Richard Jomshof och debatten om mediernas väderrapportering. I veckans panel: Josefin Utas, ingenjör och debattör, Lars Stjernkvist, mångårig politiker med bakgrund inom Socialdemokraterna och Lars Leijonborg, tidigare partiledare för Liberalerna. Programledare: Jörgen Huitfeldt.
Fler avsnitt