Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Moderaterna KU-anmäler energiministern och återigen handlar det om kärnkraften och vad som menas med hållbar. Omikron-varianten smittar allt fler, och diskussionen om vaccinpass hettar till. Ett år efter stormningen av Kapitolium lägger president Biden skulden på förre presidenten Donald Trump. I panelen: Jonas Lundgren, vänsterpartist från Lidingö, Johan Wennström, doktor i statsvetenskap och Hanna Wagenius, jurist och lokal centerpolitiker i Östersund.

Fler avsnitt

Valåret fick en rivstart med Expressens avslöjande om en efterlyst städare vid statsministerns hem. Men vad hade Säpo gjort ? Omikronsmittan skenar, och Liberalerna talar om maktmissbruk av regeringen. ÖB uttalar allvarsord om ryska hot mot Ukraina och Nato. I panelen: Maria Wetterstrand, chef för hållbarhetsföretaget Miltton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk entreprenör och samhällsdebattör och Daniel Suhonen, chef för Katalys och medgrundare till S-föreningen Reformisterna.
Elen är rekorddyr när vi går mot jul. Hur klarar vi att njuta av julfirandet med de nya begränsningar som regeringen har beslutat om? Hur kommer regeringens senaste beslut om skärpta pandemibestämmelser att fungera? Och vad hände egentligen i inrikespolitiken det påfallande speciella året 2021? I årets sista veckopanel summerar vi året som gått med hjälp av Mustafa Panshiri, författare och föreläsare, Nina Lekander, journalist och författare och Joel Halldorf, professor i kyrkohistoria. Panelen utser också Årets person.
Sverige samlar kraft för vad som kan bli ännu en coronajul. BRÅ-rapport om ungdomsrån väcker debatt och porträttet av paret Barbara och Hans Bergström blåser liv i debatten om välfärdsvinster. Med Sofie Löwenmark, medgrundare av stiftelsen Doku, Jan Scherman, journalist och tidigare chef för TV 4 och Håkan A Bengtsson, vd Arenagruppen. Programledare: Jörgen Huitfeldt
Man ska kunna göra rejäla misstag som ung och ändå kunna ha en politisk karriär, anser panelen om civilminister Ida Karkiainen och den famösa bilden där hon tycks göra en nazisthälsning. Men hennes först lättsinniga attityd till den rasistiska sydstatsflaggan är betydligt mer besvärande. I övrigt diskuteras Annika Strandhälls besked om kommande slutförvarsbeslut och nygamla men mjuka pandemiråd inför storhelgerna. Med Anna Gullberg, Expressen, Torbjörn Hållö, LO-ekonom och Sven Otto Littorin, rådgivare.
Statsminister Magdalena Andersson har formerat sitt lag. Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll fick det hett om öronen direkt med sina ärenden hos Kronofogden, och infrastrukturminister Tomas Eneroth har en brottsmisstanke hängande över sig. Har statsministern lyckats sätta ihop smartaste bästa ministergänget? Med Henrik Hall, rättspolitiskt sakkunnig hos Kristdemokraterna, Inga-Britt Ahlenius, fd chef Riksrevisionsverket mm och Philip Botström, kriminalvårdare och fd förbundsordförande i SSU.
Fler avsnitt