Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

Kära läsare, lyssnare och tittare

Red colour flowing into the waters of Sydney, 2009. Foto: Rajwinder Singh/Wikimedia Commons
Av Paulina Neuding och Jörgen Huitfeldt | 30 december 2018
Paulina Neuding. Jörgen Huitfeldt är chefredaktör på Kvartal.
ProfilLästid 3 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Ett år går fort! Särskilt när det är så mycket man vill göra med det. Strax innan 2017 gick över i 2018 kom nya Kvartal i gång med Paulina Neuding som chefredaktör, Jörgen Huitfeldt som redaktör för poddarna och Astrid Bryce som redaktionssekreterare.

Under detta dryga år har vi gett allt för att ni – vår växande, krävande men hängivna publik – ska få så mycket oberoende kvalitetsjournalistik som möjligt. Samtidigt har vi fortsatt att ständigt utveckla vårt erbjudande med nya program och satsningar.

I mars släpptes det första avsnittet av Veckopanelen, podcasten där några av Sveriges klokaste opinionsbildare från politik, näringsliv, media och akademi möts för att sammanfatta veckan i ett samtal präglat av nyfikenhet, respekt och sakkunskap. Där har ni mött profiler som Inga-Britt Ahlenius, Jan Larsson, Lars Ohly och Anna Dahlberg. I somras tillkom
Expertpanelen – ett program med inspiration av BBC:s långkörare In Our Time, där några av våra ledande auktoriteter går på djupet i sina ämnen: Hittills har det bland annat handlat om tillståndet i svensk ekonomi, segregationen, slaget

om arbetarväljarna och mäns fall.

I Kvartals Valkalender i slutet av sommaren mångdubblade vi vår publiceringstakt för att varje dag kunna ge våra läsare och lyssnare de mest relevanta analyserna kring valet. Ett tips för er som har lite Kvartalabstinens nu under juluppehållet: Hela Valkalendern ligger fortfarande kvar på kvartal.se för läsning och lyssning. Påfallande mycket av innehållet har åldrats väl trots att mycket har hänt sedan september. Vi föreslår att du testar om du kan mer än en sjätteklassare i Singapore, eller påminner dig om några vanliga logiska felslut i samhällsdebatten.

I samband med valsatsningen knöts en av Sveriges mest erfarna programledare, Staffan Dopping, till redaktionen. Ett samarbete som vi är mycket glada över och som kommer att fördjupas under 2019.

I november gjorde vi det som Kvartal så gärna vill göra: Vi vände på perspektivet för att ge vår publik något den inte får någon annanstans. I en tid när alla – på goda grunder – talar om kvinnors utsatthet valde vi att fokusera på männen. I den uppmärksammade temasatsningen Manfall publicerade vi ett antal texter kring hur män påverkas av att falla. Hela serien #manfall finns samlad på kvartal.se.

I samband med årsskiftet kommer ni att märka en förändring omedelbart: Från och med nu har vi samlat alla våra podcasts i en enda kanal. Om du söker på ”Kvartal” i den app du använder för att lyssna på oss, eller följer länken kommer den nya kanalen, med en vit hare på svart bakgrund, att komma upp. De separata kanalerna för Fredagsintervjun och Veckopanelen kommer tills vidare att finnas kvar så för er som prenumererar på dessa kommer inget att förändras.

Kvartal har den bästa publik en tidskrift kan ha. Ni är lojala men också krävande, ni hjälper oss varje dag med återkoppling och tips som ständigt gör oss bättre. Vi är också glada över att alltfler under 2018 har upptäckt Kvartal. Bara sedan i somras har följarskaran i sociala medier vuxit med en fjärdedel. Under nästa år siktar vi på att öka takten ytterligare – och det kommer att ske med en delvis ny laguppställning.

Kvartal har uppehåll i publiceringarna fram till den 11 januari då vi återkommer med en ny Fredagsintervju. Vi önskar ett Gott Nytt 2019!

 

Paulina Neuding                                                                                                                                      Jörgen Huitfeldt

Redan prenumerant?
Du har läst en olåst artikel från Kvartal
Prenumerera för att få ta del av alla texter och poddar från Sveriges vassaste mediehus.

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.