[email-form language="sv" id=529]

Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen1 juni 2019

"Centern - ett mycket pragmatiskt parti"

Laddar ...
I veckans panel diskuteras om Centern är ett oppositionsparti, vem som blir ny L-ledare och varför EU-valrörelsen blev så smutsig.

Fler avsnitt

Veckopanelen25 mars 2023

Allt var tio poäng, sa Zlatan

Laddar ...
Så knöt Sveriges riksdag ihop den säkerhetspolitiska säcken och gjorde slut på 200 års militär alliansfrihet. Socialdemokraterna uppfinner "folkhemsel", och regeringen Kristersson utlovar förlängda och höjda bostadsbidrag till hushåll som dignar under mat- och elprisbördan. KD-ledaren Ebba Busch har lagt ut texten om både Johan Ingerö och Sara Skyttedal. SVT:s Carina Bergfeldt får den laddade frågan om surrogatmödrar i knät. Och fotbollsikonen Zlatan Ibrahimovic ger full poäng till diktaturen Qatar. 

Veckopanelen18 mars 2023

Frågan handlar om nånting mer än det som skedde på festen

Laddar ...
Prekärt läge för Ebba Busch när partisekreteraren Johan Ingerö får gå efter Sara Skyttedals polisanmälan, fast enligt partiledaren var hans kompetensprofil inte den rätta när det har gått fem månader av mandatperioden. Inflationsspöket släpper inte greppet, och Göteborgs romska center anklagas för att underblåsa hederskultur. Och vad säger vi till de människor som till varje pris vill undvika att i skrift skriva "dom"? Är du Team Ranelid eller Team Språkrådet?

Veckopanelen11 mars 2023

Lång dags färd mot Nato

Laddar ...
Samtalen med Turkiet återupptogs i veckan. Men den svenska natoprocessen är sannerligen inget för otåliga. Skulle Vänsterpartiets förslag om att hota livsmedelsbranschen med prisregleringar verkligen hjälpa svenska konsumenter? Och straffas Botkyrkas förra kommunalråd av partiet för att hon – helt i partiledarens anda – började vända på stenar? Veckopanelen under ledning av Jörgen Huitfeldt. Med Inga-Britt Ahlenius, Jan Scherman och Viktor Barth-Kron.

Veckopanelen4 mars 2023

Politiker ska hålla armlängds avstånd till domstolar

Laddar ...
Den friande domen av Hovrätten för västra Sverige i målet om våldtäkt mot barn upprör många. Handlar det verkligen om att förstå innebörden av ordet snippa? Utredningen om turerna i högsta polisledningen fortsätter att ge eko; var det ett personalärende som redovisades inför tv-kameror och mikrofoner? Och hur illa är det med svensk ekonomi, och varför går det sämst för oss i hela EU?

Veckopanelen25 februari 2023

Det här blir väldigt svårt för Anders Thornberg att ta sig ur

Laddar ...
Regionpolischefen och ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving hittades död, samma dag som utredningen om Löfving och chefen för Noas underrättelseenhet Linda Staaf presenterades. En vän till Mats Löfving beskriver det som att han kände det som att gå till sin egen avrättning. President Putin hävdar att Väst vill förgöra Ryssland, samtidigt som statsminister Ulf Kristersson är optimist om Nato. Dessutom berörs nya inflationssiffror och regeringens direktiv om framtidens public service.
Fler avsnitt