Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Den svenska modellen

En podd om journalistik med chefredaktörerna Jörgen Huitfeldt på Kvartal och Jonas Nordling på Dagens Arena.

Den svenska modellen

En podd om journalistik med chefredaktörerna Jörgen Huitfeldt på Kvartal och Jonas Nordling på Dagens Arena.

När Jörgen Huitfeldt och Jonas Nordling är tillbaka med "Den svenska modellen" är det med ny signatur och två aktuella ämnen: Är kritiken mot SVT:s bevakning av Donald Trump befogad? Och hur hanterar man som utgivare påtryckningar från andra länders ambassader som vill påverka hur deras land beskrivs i svenska medier?
Den svenska modellen bjöds in till journalistutbildningen vid Stockholms universitet för att livepodda och svara på frågor. I denna andra del ställer studenterna sina frågor direkt till Jörgen och Jonas: "Vad förväntas av mig som praktikant?" "Hur ser framtidsutsikterna ut för yrket?" "Hur viktigt är det med en fullgjord examen?"
Den svenska modellen bjöds in till journalistutbildningen vid Stockholms universitet för att livepodda och svara på frågor. I denna första del gör Jörgen och Jonas ett avsnitt utifrån några av de frågor som de fått skickade till sig av studenterna inför avsnittet.
Liveintervjuer har blivit en allt viktigare del av journalistiken. Men behärskar journalisterna hantverket? Banar nätbedragarnas framfart väg för en hårdare reglering av Big Tech?
Har Kvartal rätt att definiera sig själv eller måste redaktionen finna sig i att andra gör det? Kommer nätplattformen Substack att revolutionera mediemarknaden?
Fler avsnitt