Kvartals veckopanel analyserar den politiska journalistiken, apropå den pågående talmansrundan och möjliga utfall av Stefan Löfvens sondering. Det blir en besk skildring av svenska mediers förhållningssätt till politiska högdjur och också resonemang om hur det politiska pusslet läggs just nu. Gustav Fridolins politiska roll nagelfars.

EU-rapporten om de gravt bristfälliga svenska gränskontrollerna går panelen i gång på. Hur kan vi ha yttre gränskontroller som fungerar så mycket sämre än det som EU kräver? Och kulturartikeln i DN om ”huskvinnans återkomst” genererar en livlig diskussion om vad som försiggår i unga kvinnors huvuden. Är konservatism och att behaga män verkligen det som lockar?

Panelen denna vecka: PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens Industri, Cecilia Stegö-Chilò, styrelseproffs och f d journalist och kulturminister, Daniel Suhonen, verksamhetschef på fackliga tankesmedjan Katalys. Dessutom medverkar Kvartals chefredaktör Paulina Neuding. Programledare är Staffan Dopping.