Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen18 september 2021

Det värsta är när politiker inte låtsas om att de ändrar åsikt

Laddar ...
Ena stunden talas om hot mot demokratin, nästa stund är det värme, skratt och komplimanger till avgående statsministern. Men vilken klan var det Miljöpartiets Märta Stenevi ansåg sig tillhöra? Migrationsminister Morgan Johansson grillas av SVT:s Anders Holmberg. Och Moderaterna vill bli ett nytt miljöparti. Panelister: Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, Torbjörn Hållö, LO-ekonom och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete.

Fler avsnitt

Veckopanelen25 november 2023

Som statsminister har man en
viktig roll att lugna ner

Laddar ...
Ännu en vecka med mycket fokus på antisemitism i Sverige. I riksdagen friskriver sig partierna men skuldbelägger sina motståndare. Varför lajkade språkröret Märta Stenevi konstnären Stina Wollters inlägg på Instagram? Och hur hanterade statsminister Ulf Kristersson de propalestinska buropen när han fördömde Hamas? Tidöpartierna talar om hederlighet, och Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad. I panelen: Elinor Odeberg, Hanna Wagenius och Richard Sörman. Programledare: Staffan Dopping.

Veckopanelen18 november 2023

Greta är på väg mot extremism

Laddar ...
Kan sällskapsspel få oss gladare i en mörk tid? Var det rätt av Chalmers att förbjuda politiska manifestationer? Vad säger Magdalena Anderssons känsloutbrott om Socialdemokraternas Palestinakopplingar? Veckopanelen med Vesna Prekopic, Hanif Bali och Thomas Mattsson. Programledare: Magnus Thorén.

Veckopanelen11 november 2023

Man försöker smeta antisemitism på vänstern

Laddar ...
Visar den minskande julhandeln att konjunkturen nått botten? Kan hårdare kontroll av ungdomshem stävja gängvåldet? Kriget i Gaza har lett till en ”chockerande” ökning av hat i samhället, och Ebba Busch vill förenkla utvisning av Hamas-anhängare. Den organiserade brottsligheten tränger allt längre in i kommuner och välfärdssystem. Och vad säger SVT:s sätt att skildra den svenska historien om vår samtid? I panelen: Alice Teodorescu Måwe, Lars Calmfors och Payam Moula. Programledare: Magnus Thorén.

Veckopanelen4 november 2023

Man kan inte utbilda vuxna
i att inte vara antisemiter

Laddar ...
Den svenska modellen är hotad av techföretag som Klarna och Tesla, anser svenska fackförbund. Regeringen höjer kraftigt lönegränsen för arbetskraftsinvandringen. Judar i Sverige vittnar om oro och rädsla i kölvattnet av kriget i Mellanöstern. Ukrainas framgångar i kriget har överdrivits, säger bland andra svenske soldaten Helge som är intervjuad i Fredagsintervjun. Kommer svenska föräldrar att följa rekommendationerna om noll skärmtid för de minsta barnen? Och är det bra att döda artister ännu kan leverera ny musik?

Veckopanelen28 oktober 2023

Viktigt att vi aldrig släpper in de här konspirationsteorierna

Laddar ...
Efter det uppflammande våldet i Mellanöstern pågår en omfattande positionering. Artister och kulturpersonligheter skriver under upprop, och propalestinier skanderar ramsor på Sergels torg som många uppfattar som att Israel ska upphöra att existera. Är det en stark antisemitisk våg vi ser? Svensk narkotikapolitik är under luppen. Ungern skickar beska Natosignaler, och Miljöpartiet tycks ha en hel del inre turbulens att hantera.
Fler avsnitt