Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Vad händer i ekonomin – är vi på väg mot en depression? Veckopanelen special med Ylva Hedén Westerdahl, Annika Wallenskog, Lars Magnusson och Magnus Henrekson.

Fler avsnitt

Joe Biden är installerad som president. Hur ska han kunna skapa sammanhållning? Panelen analyserar Bidens tal och också den omtalade dikten av 22-åriga Amanda Gorman. Vad menade Donald Trump med att "vi kommer tillbaka" och vad skrev han på meddelandet till sin efterträdare? Med Henrik Jönsson, Maria Wetterstrand och Daniel Suhonen.
Donald Trump och riksrättsåtalet. Nancy Pelosi driver på men hur intresserad är Joe Biden? Liberalerna mullrar om att lämna januariavtalet, hur allvarligt menat är Nyamko Sabunis utspel? Och hur sannolikt är det att löftena om coronavaccin infrias? Med Ove Joanson, fd radiochef, Jiyan Behrozy, frilansjournalist och Eric Sundström, tjänsteman på LO.
Stormningen av Capitolium och det fortsatta politiska dramat dominerar. Hur blir Donald Trumps eftermäle och vad gör Demokraterna? Dessutom Dan Eliassons avgång och hanteringen av gangsterrapparen Yasin. Med Karin Svanborg-Sjövall, liberal debattör, Dan Korn, författare och rabbin och Carl Hamilton, författare och debattör.
Coronakommissionens kritik mot regeringar och strategin för att skydda de äldre. Kungens ord i SVT om misslyckandet och statsministerns respons. Brexit rycker närmare. Biståndsminister Peter Eriksson avgår. Med Gunilla Kindstrand, kulturjournalist, Enna Gerin, Katalys och Dana Pourkomeylian, jurist och debattör.
Fallet Fredrick Federley, vilka medier gjorde sitt jobb? Hur märker svenskarna att regeringen skärper de allmänna råden, och hur kunde Hanif Balis insamling ge två miljoner? Med Henrik Mitelman, ekonomijournalist, Chang Frick, Nyheter idag och Lisa Bjurwald, journalist och författare.
Fler avsnitt