Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen11 april 2020

Veckopanelen special: Den krisande ekonomin

Laddar ...
Vad händer i ekonomin – är vi på väg mot en depression? Veckopanelen special med Ylva Hedén Westerdahl, Annika Wallenskog, Lars Magnusson och Magnus Henrekson.

Fler avsnitt

Veckopanelen28 januari 2023

Vi ska sluta tramsa med i Erdogans spel

Laddar ...
Regeringens första hundra dagar – vilket blir betyget? Relationen med Turkiet är frostig efter koranbränningen förra helgen, men finns det en koppling till Sverigedemokraterna? Finland tycks tveka om hand i hand-strategin tillsammans med Sverige, och nu får Ukraina stridsvagnar från väst – blir vi tryggare då? Regeringens presenterar ett paketförslag mot grov brottslighet, och statsministerns närmaste man, statssekreterare PM Nilsson, tackar för sig.

Veckopanelen21 januari 2023

Tjejer är mycket vidrigare mot varandra än killar

Laddar ...
Peyman Kia får livstids fängelse för grovt spioneri för rysk räkning. Sverige skruvar upp det krigsmateriella stödet till Ukraina med stridsfordon och artillerisystemet Archer. Men är det som görs gentemot Turkiet ett pinsamt och onödigt svassande? Blivande centerledaren Muharrem Demirok kämpar för att slita sig loss från sitt turkiska medborgarskap, och Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson föreläser för vice statsminister Ebba Busch om respekt. Med Emil Källström, Inga-Britt Ahlenius och Horace Engdahl.

Veckopanelen14 januari 2023

Klart det är ett misstag men det är också ett brott

Laddar ...
LKAB upptäcker fyndigheter, dans på restauranger släpps fri, och regeringens nya elstöd får kritik. Centerpartisten Muharrem Demiroks förflutna kommer i kapp honom, och prins Harrys smaskiga avslöjanden sätter bokrekord. Med Maria Wetterstrand, vd för Miltton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk entreprenör och youtuber och Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys.

Veckopanelen23 december 2022

Det är överdrivet att kalla det för paradigmskifte

Laddar ...
Den biologiska mångfalden ska räddas, det varnas för ny coronavåg, Twitters vd avgår och Ukrainas president Zelenskyj önskar gott nytt år i USA:s kongress. Inrikespolitiskt presenterar regeringen och Sverigedemokraterna ett "trygghetspaket" och statsminister Ulf Kristersson säger att paradigmskiftet bokstavligt talat börjar nu. Dessutom panelens spaningar inför nya året 2023. Med Helena Dyrssen, Alice Teodorescu Måwe och Philip Botström.

Veckopanelen17 december 2022

Det är olämpligt att söka en tjänst som din älskare tillsätter

Laddar ...
Elkunderna är hårt pressade, kristdemokraten Sara Skyttedal går emot sitt eget parti och vill legalisera cannabis. I Gävle har förrymda schimpanser skjutits till döds, och Moderaterna och Sverigedemokraterna begär att Migrationsverket blir bättre på att återkalla uppehållstillstånd som tillkommit på fel grund. Textroboten Chat GPT fascinerar med sin förmåga, och Luciatraditionen drogs snabbt in i kulturkriget. Med Hanif Bali, Ulf Dahlsten och Hanna Wagenius.
Fler avsnitt