Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen13 oktober 2018

Veckopanelen #19

Laddar ...
Veckans panel med Kerstin Brunnberg, f.d. vd Sveriges Radio, Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria och Sven Otto Littorin, f.d. arbetsmarknadsminister (M). Programledare är Staffan Dopping och vid hans sida finns Kvartals chefredaktör Paulina Neuding.

Fler avsnitt

Veckopanelen27 maj 2023

Det spårade ur samma dag som texten kom

Laddar ...
Ryssland utvisar svenska diplomater, Sveriges armé inställer repövningar, och en svensk kyrka sägs ha varit tilltänkt mål för ett terrordåd. Veckans stora inhemska debatt är författaren Lena Anderssons kostråd till föräldrar som sägs ha hungrande barn. Republikanen Ron DeSantis fick en svajig start som presidentkandidat, och valforskarna presenterar sina slutsatser efter senaste riksdagsvalet.

Veckopanelen20 maj 2023

Att inte kunna läsa är att inte kunna läsa av världen

Laddar ...
Sverige har enligt uppgift utbildat en ukrainsk brigad inför den väntade våroffensiven. Sis, myndigheten som hanterar ungdomshemmen, har en förtroendekris och är i stabsläge. Hundra vindkraftverk till havs skapar en ny fnurra mellan regeringen och Sverigedemokraterna. Skolbarn i mellanstadiet blir sämre och sämre på att läsa, och medierna tog inte kommandot över dagordningen under valrörelsens slutskede. Med poeten Bob Hansson, förre partiledaren Lars Leijonborg och kemidoktorn och expolitikern Josefin Utas.

Veckopanelen13 maj 2023

Otroligt feltajmat att sätta i gång stort kulturkrig nu

Laddar ...
Det har kommit in grövre ammunition i den svenska politikens artilleri. En upptrappning har skett, men sker den bara från ett håll? Magdalena Andersson hävdar att regeringssidans syfte är att tysta och skrämma kritiska röster. Flera talar om trumpifiering av debatten. De svenska skolbetygen är opålitliga till följd av fusk och glädjebetyg, hävdas det. Kommer regeringen att driva på för asylmottagning utanför Europa? Och Liberalerna har förlorat ännu en tungviktare.

Veckopanelen6 maj 2023

Nästa EU-kommissionär blir en motsträvig moderat

Laddar ...
Oppositionens skuggbudgetar ger en fingervisning om regeringens svaga punkter. Elsa Widdings utträde ur Sverigedemokraterna tycktes oundvikligt och arbetslösheten riskerar att bli ett besvärligt problem för regeringen om inte inflationen vänder nedåt snart. Veckans panel består av LO-ekonomen Torbjörn Hållö, doktorn i pedagogiskt arbete, Anna-Karin Wyndhamn och Expressens inrikespolitiske kommentator Viktor Barth-Kron. Programledare: Jörgen Huitfeldt

Veckopanelen29 april 2023

Du gamla du sena

Laddar ...
Riksbankens dubbelsmocka i veckan lägger sten på börda för redan pressade hushåll. Har doktor Thedéen verkligen ordinerat rätt medicin? Regeringen dubblar minimistraffen för flera brott som är vanliga i gängmiljö. Vart leder den alltmer repressiva kriminalpolitiken? Och fem ryska diplomater utvisas efter spionmisstankar – varför nu? Med Catarina Kärkkäinen, Håkan A Bengtsson och Joakim Söderström. Programledare: Jörgen Huitfeldt
Fler avsnitt