Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Ulf Kristersson fick talmannens uppdrag att bilda regering. Men hur ska det gå till? Veckan har varit full av tillkännagivanden av Nobelpriser men torsdagen ekade tystnaden eftersom inget litteraturpris delas ut i år. Hur mycket har hela Nobelpriset tagit skada av det? Veckans panel består av Lisa Pelling, utredningschef på tankesmedjan Arena Idé, Mikael Odenberg, fri företagare och tidigare moderat försvarsminister Malcom Kyeyune, mångsysslare, skribent och poddare. Programledare är Jörgen Huitfeldt och vid hans sida finns Thomas Gür, en av tidskriften Kvartals grundare.

Fler avsnitt

Var dådet i Kongsberg ett terrorbrott? Vem vinner på att Sverigedemokraterna brunstämplas? Hur lyckad var förintelsekonferensen i Malmö och varför upptäckte inte SD vit makt-kopplade tjänstemannen? Med Hanna Lindholm, SD-anknuten kriminologistuderande, Ulf Dahlsten, tidigare statssekreterare (S) och Jan Scherman, journalist och tidigare TV4-chef.
Lars Vilks slutar inte att vara kontroversiell för att han är död. Hur bör vi göra med rondellhunden och drivvedskonsten? Plus husbomben i Göteborg, ovaccinerade i hemtjänsten, övergreppen i katolska kyrkan och Moderaternas agerande mot Hanif Bali. Med Mustafa Panshiri, föreläsare, Mikael Sandström, fd statssekreterare (M) och Lisa Bjurwald, journalist och författare.
I veckans panel med publicisten Thomas Mattsson, chefredaktören Chang Frick och läkarstudenten Klara Lidman diskuteras sprängningen i Göteborg och Magdalena Anderssons nya roll som S-ledare och sannolik statsminister. Dessutom handlar panelen om de borttagna corona-restriktionerna och hur vi kommer att beskriva pandemin och den svenska hanteringen av den om tio år.
Regeringens lösning på cementkrisen, USA:s (och Danmarks) politikeravlyssning, S-kravet på vinststopp i friskolor, JK:s uppmärksammade skadeståndsbeslut och inrikesministerns ord om hur "ängslighet" har hämmat debatten avhandlas i Veckopanelen. Med Henrik Hall, rättssakkunnig hos Kristdemokraterna, Inga-Britt Ahlenius, fd chef för Riksrevisionsverket och Stefan Stern, kommunikationsansvarig på Nordstjernan och fd statssekreterare (S).
Ena stunden talas om hot mot demokratin, nästa stund är det värme, skratt och komplimanger till avgående statsministern. Men vilken klan var det Miljöpartiets Märta Stenevi ansåg sig tillhöra? Migrationsminister Morgan Johansson grillas av SVT:s Anders Holmberg. Och Moderaterna vill bli ett nytt miljöparti. Panelister: Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, Torbjörn Hållö, LO-ekonom och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete.
Fler avsnitt