Tredje avsnittet av Varannan vecka handlar om socialdemokratin. Vad menar egentligen Stefan Löfven när han säger att jobbskatteavdrag orsakar ungdomsrån? Enna Gerin känner sorg och uppgivenhet eftersom Socialdemokraterna sitter fastfjättrade vid ett marknadsliberalt januariavtal, samtidigt som avregleringar och privatiseringar aldrig ifrågasatts så mycket som nu. Henrik Hall är också pessimistisk, men från ett borgerligt perspektiv. Han tycker att borgerligheten – som vanligt – underskattar den socialdemokratiska förmågan att komma igen. För vad händer i opinionsmätningarna när Socialdemokraterna lyckas fiska fram en ”intern kritiker” som ”var skeptisk hela tiden”?

Karin Pihl spanar om reklam och en omvänd version av ”go woke, get broke”. Är politiskt medvetna marknadsstrategier ett sätt att maskera en halvskum verksamhet – och vad händer om Staffanstorp blir trendigare än genusideologi?

Detta och mycket mer avhandlas i tredje avsnittet av Varannan vecka med Karin Pihl, ledarskribent på GP, Henrik Hall, borgerlig skribent och kristdemokratisk tjänsteman och Enna Gerin från den fackliga tankesmedjan Katalys.