Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Kultur |

Replik: Svenska kyrkan tror på Gud, inte på Stefan Löfven

Vem tror du på? Debatten om kyrkan blivit för politisk fortsätter i Kvartal. På bilden håller kulturminister Amanda Lind (MP) digital pressträff om högtidsfirande under pandemin med ärkebiskop Antje Jackelén. Foto: Pontus Lundahl /TT

Kyrkan är en central del i den normerande delen av samhället och kan inte bannlysa samhällsfrågor i predikstolen – däremot är partipropaganda förbjuden. Bengt Olof Dike skriver en replik till Ann Heberlein och välkomnar henne tillbaka till det kristna fadershuset.

Av Bengt Olof Dike | 17 september 2021
Eventuella åsikter och slutsatser i texten är skribentens egna.
Stöd KvartalLästid 6 minSkärmläsarvänlig
I korthet
Naturligtvis är Svenska kyrkan en kristen kyrka. Vad är kyrkan annars? Den som tvivlar rekommenderas att läsa Kyrkoordningen (KO), som är kyrkans ”grundlag” och vilken torde vara mer än välbekant för Ann Heberlein – den temperamentsfulla och ej helt okända mediala debattören och teologen – som tyvärr i Kvartal (17/8) tecknar en vrångbild av den öppna folkkyrkan.

Hennes beskrivning är olycklig, då den kan bidra till att skrämma bort människor från kyrkan och i värsta fall få dem att följa henne ut ur den.

Heberlein skriver att hon lämnar kyrkan, igen

Men lämna inte kyrkan, är min vädjan.

Läs mer Visa mindre