Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Den svenska modellen

En podd om journalistik med chefredaktörerna Jörgen Huitfeldt på Kvartal och Jonas Nordling på Dagens Arena.

Den svenska modellen

En podd om journalistik med chefredaktörerna Jörgen Huitfeldt på Kvartal och Jonas Nordling på Dagens Arena.

Medial pandemimättnad och coronanationalism

2020-04-21
Jonas Nordling ser klara tecken på att publiken börjar få nog av eländesrapporteringen i coronapandemins spår. Jörgen Huitfeldt ser tecken på nationalism i coronarapporteringen.

Fler avsnitt

Jörgen tar diskussionen om Muhammed och yttrandefriheten vidare med Jonas som i sin tur efterlyser en mer jordnära journalistik kring striden om arbetsrätten.
Bör företag som missköter sig alltid pekas ut med namn i medierna? Och hur kan företag klaga på felaktiga publiceringar? Så om varför det är så svårt att hitta en värdig mottagare av Stora journalistpriset.
Uppropet på SR är exempel på hur svenska journalister tar allt större intryck av USA, tycker Jörgen Huitfeldt. Jonas Nordling fascineras av professorn som ville lagstifta fram god journalistik.
Varför anammar journalister ofta ett röstmanér typiskt för den genre de verkar inom? Och finns det en gräns för hur transparent man bör vara som journalist?
Vad styr om medierna publicerar namn på dömda brottslingar? Och vilken världsbild har de som av princip helt undviker nyheter?
Fler avsnitt