Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Nytt från redaktionen

“Kvartal utmanar dagens förenklade debattklimat”

Kristina Münz. Foto: privat.

Månadsgivaren Kristina Münz är legitimerad psykoterapeut. Hon fann Kvartal via sociala flöden. “Kvartal utmanar dagens ibland förenklade debattklimat genom att ge en bred faktanivå utan fördomar. Kvartal vågar och utmanar,” säger hon.

Av Maria Källsson | 18 mars 2021
Stöd KvartalLästid 1 minSkärmläsarvänlig
I korthet
Vem är du?

Jag heter Kristina Münz och är legitimerad psykoterapeut och handledare och lärare i psykoterapi. Efter över 25 års erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa och psykisk sjukdom brinner jag fortfarande för människors rätt till att bli sedda och lyssnade till oavsett bakgrund, socioekonomisk tillhörighet, politisk åsikt, fysisk- och psykisk sjukdom eller handikapp.

Hur upptäckte du Kvartal?

Jag upptäckte Kvartal för cirka tre år sedan via personer i mina sociala flöden som refererade till era artiklar. Jag blev intresserad av mångfalden i olika samhällsfrågor.

Läs- eller lyssningstips:

Ann Heberleins ”Våldtäktsmannen”.  Eftersom jag arbetar med personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp eller sexuellt våld känns artikeln oerhört viktig och aktuell både ur offer- och förövar- och samhällsperspektivet samt hur preventivt arbete bör kunna fortskrida. Texten belyser det ibland för oss helt oförståeliga, svåra, smärtsamma och mörka på ett överskådligt och välargumenterat sätt.

Vill också nämna serien Generation ångest och det ständigt aktuella temat ungas ohälsa som ligger mig varmt om hjärtat.

Vad är Kvartal för dig?

Kvartal ger intellektuell stimulering och möjlighet till fördjupade resonemang. För mig är Kvartal välskrivna, sakliga, nyanserade artiklar inom varierande aktuella områden och som väcker vidare nyfikenhet och eget ifrågasättande. Jag upplever även att Kvartal utmanar dagens ibland förenklade debattklimat genom att bland annat ge en bred faktanivå utan fördomar. Kvartal vågar och utmanar.