Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Regeringen slår fast att integrationen i Sverige har varit alldeles för dålig och skildrar landet i synnerligen mörka färger. Ebba Busch står fast vid sina skarpladdade ord om påskupploppen, och Socialdemokraterna närmar sig sitt Natobeslut. Tesla-chefen Elon Musk vill vidga yttrandefriheten och köpte därför hela Twitter. Veckopanelen Live med Stefan Stern, kommunikationsansvarig på Nordstjernan, Hans Linde, förbundsordförande i RFSU och Anna Gullberg, journalist på Expressen.

Fler avsnitt

Statsminister Magdalena Andersson och Finlands president Sauli Niinistö stod i Vita husets rosenträdgård och sken i kapp med president Biden. Innan dess hade det finländska presidentparet förärat Sverige med statsbesök. Utrikesminister Ann Linde kände historiens vingslag när hon skrev under Natoansökan. Veckopanelen tröskar också regeringens ja till den största havsbaserade vindkraftsparken och talmannens erinran mot justitieministerns svärande i riksdagens kammare. Panelister är Maria Wetterstrand, chef för Miltton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk youtuber och Jens Orback, vd för Global Challenges och fd socialdemokratiskt statsråd.
Med bara dagar kvar till dess att Sverige fattar det slutgiltiga beslutet om ja eller nej till Nato finns många frågor att diskutera med Lars Ohly, Hanna Wagenius och Benjamin Dousa. Har processen gått för fort? Finns det ens en mikroskopisk chans att Socialdemokraternas besked blir något annat än ett rungande ja? Och kan Nato fortfarande bli en valfråga? Dessutom diskuterar panelen, som spelades in med publik på Kulturhuset i Stockholm, det politiska efterspelet till påskupploppen.
Hur fungerar en säkerhetsförsäkring, och varför säger svenska statsråd att de ännu inte har bestämt sig för vad de tycker om ett Natomedlemskap? Magdalena Andersson återvänder till sin ungdoms simhall i Socialdemokraternas kampanjfilm, koranbrännaren Rasmus Paludan uttrycker kraftig kritik mot svensk polis och Sveriges Radio krishanterar efter felaktiga rapporteringar om Ebba Buschs svar i en radiointervju. I Veckopanelen hör ni Leif Pagrotsky, socialdemokrat och före detta statsråd, Johan Romin, tv-producent och regional moderatkandidat och Lisa Bjurwald, journalist och författare.
Kriget i Ukraina går in på tredje månaden. Svensk polis slickar såren efter de våldsamma upploppen under påskhelgen, och många poliser som var med i kommenderingarna berättar om dödsångest. Rikspolischefen säger att ingen hade kunnat förutse att våldet skulle bli så grovt. Till SVT säger två av upploppsdeltagarna att det är klart man får stenar på sig om man skyddar fel person. Tempot i de svenska Natosamtalen skruvas upp. Med Chang Frick, Nyheter idag,Torbjörn Hållö, ekonom på LO och Kajsa Dovstad, läkare och Timbroanställd.
Finland tycks leda Sverige fram till det viktigaste säkerhetspolitiska beslutet på 200 år. Och i skuggan av krigets brutalitet kommer allt fler rapporter om dess ekonomiska konsekvenser. Hur påverkas Sverige? Och är fallet Kajsa Ekis Ekman och Dagens ETC mer en fråga om bristande redaktörskap än om en omdömeslös ledarskribent?
Fler avsnitt