Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Den svenska modellen

En podd om journalistik med chefredaktörerna Jörgen Huitfeldt på Kvartal och Jonas Nordling på Dagens Arena.

Den svenska modellen

En podd om journalistik med chefredaktörerna Jörgen Huitfeldt på Kvartal och Jonas Nordling på Dagens Arena.

Den svenska modellen: Om konstruktiv journalistik och SD:s agenda med public service

2019-12-03
Jörgen ställer frågan vad SD vill med public service och vilka effekterna kan bli. Jonas undrar om konstruktiv journalistik kan öka polariseringen istället för tvärtom.

Fler avsnitt

Har Kvartal rätt att definiera sig själv eller måste redaktionen finna sig i att andra gör det? Kommer nätplattformen Substack att revolutionera mediemarknaden?
I detta avsnitt om e-plikten som många medier har missat. Och apropå valet i USA – hur ska journalister hantera så kallad falsk balans?
Jörgen tar diskussionen om Muhammed och yttrandefriheten vidare med Jonas som i sin tur efterlyser en mer jordnära journalistik kring striden om arbetsrätten.
Bör företag som missköter sig alltid pekas ut med namn i medierna? Och hur kan företag klaga på felaktiga publiceringar? Så om varför det är så svårt att hitta en värdig mottagare av Stora journalistpriset.
Uppropet på SR är exempel på hur svenska journalister tar allt större intryck av USA, tycker Jörgen Huitfeldt. Jonas Nordling fascineras av professorn som ville lagstifta fram god journalistik.
Fler avsnitt