Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Nytt från redaktionen

Chefredaktörens sommarhälsning

Illustration: Hans von Corswant.

Jag vill tacka er alla för detta halvår och för ert stora engagemang, skriver chefredaktör Jörgen Huitfeldt i en sommarhälsning, där han också berättar hur Kvartals utgivning ser ut de kommande veckorna.

Av Jörgen Huitfeldt | 27 juni 2023
Jörgen Huitfeldt är chefredaktör på Kvartal.
ProfilLästid 2 min Skärmläsarvänlig
I korthet

Kära Kvartalvän,

Det har varit ett omtumlande halvår. Såväl på nyhetsfronten som för oss internt på redaktionen. Vad gäller det Sverige vi har att beskriva och bevaka så har landet en högerregering för första gången sedan 2014, en våldsutveckling som bara tycks eskalera och en Natoansökan som aldrig vill gå i mål. Dessa är alla fenomen som vi gör vårt bästa för att bevaka mångsidigt, egensinnigt och insiktsfullt. Hos oss ska du som läsare och lyssnare få perspektiv och ämnesval som du inte hittar någon annanstans.

Även för oss på Kvartals redaktion har det varit ett omtumlande 2023 så här långt. Vi är inne på vårt första år i en helt ny verklighet. Sedan i höstas är vi som bekant ett kommersiellt mediehus som måste förtjäna våra prenumeranter varje dag. Och där finns inga genvägar eller gratisluncher. Vi måste skapa högkvalitativt innehåll som upplevs som tillräckligt angeläget för att ni som läser och lyssnar ska vilja betala för det.

Vi hoppas förstås att alla ni som följt och tyckt om oss länge – också under tiden då vi drevs i stiftelseform – känner igen er i det nya Kvartal. Men att ni också märker att den nya verkligheten ställer nya krav på oss. Ett litet men konkret exempel på det är att vi inte har “sommarstängt” riktigt på det sätt som vi har haft tidigare år. Då gick sajten och redaktionen ner i viloläge från midsommar till andra veckan i augusti. Denna sommar kommer “sändningsuppehållet” att vara betydligt kortare än så.

Utgivning under juli

Perioden 3-16 juli kommer det inte att finnas något helt nyproducerat innehåll på kvartal.se. Däremot har vi på redaktionen lagt ned en hel del jobb på att samla ihop och presentera årets mest läsvärda texter och lyssningsvärda poddar. Ni hittar tipsen på Kvartals förstasida under de två första veckorna i juli.

Den 17 juli är vi tillbaka igen, både med nya intressanta artiklar och med vår dagliga omvärldsbevakning Kvartals Cortado, både i text- och poddformat. Övriga poddar är åter som vanligt den första veckan i augusti.

Vi vill tacka er alla för detta halvår och för ert stora engagemang i Kvartal. Vi får mängder av tips, uppslag och positiva tillrop från er varje vecka och det betyder massor för oss! Det händer också att vi får kritik från er. Men den är i stort sett alltid konstruktiv och bidrar till att hålla oss på tårna. Så fortsätt höra av er.

Jag önskar er en riktigt skön sommar!

Jörgen Huitfeldt
Chefredaktör

Redan prenumerant?
Du har läst en olåst artikel från Kvartal
Prenumerera för att få ta del av alla texter och poddar från Sveriges vassaste mediehus.

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.