Utan att gå in i alltför generande jämförelser med andra redaktioner vågar jag säga att vi lyckas förena kvalitet och effektivitet på ett sätt som få andra gör. Helt enkelt för att vi är hängivna och lustdrivna och därför lägger all vår kraft på innehållet.
Ett mycket tydligt tecken på att Kvartals få medarbetare gör stort avtryck är att vi också är efterfrågade som föreläsare och kommentatorer utanför våra egna kanaler. Ola Wong är en flitigt förekommande gäst i såväl radio som TV.
Och det är inte bara hans kunskaper om och erfarenheter av Kina som ligger bakom det. I egenskap av Kvartals kulturredaktör kommenterar han också frågor inom kulturområdet. Här kan ni höra honom prata om DN:s helsidesannons med propaganda från Kinas kommunistparti. Och hans text om att klimatkritikerna vänder sig i fel väderstreck när de utkräver ansvar fick stort genomslag och har bidragit till att göra klimatdebatten mer nyanserad i Sverige.
Viktor Barth-Krons vassa och egensinniga perspektiv på svensk inrikespolitik gör honom till en ofta anlitad föreläsare/moderator samt en flitigt förekommande kommentator långt utanför Kvartals ram. Bland mycket annat är han stående gäst i SVT:s Morgonstudion där han medverkar i Fredagspanelen med jämna mellanrum.
Vad gäller Staffan Dopping och undertecknad håller vi oss till att moderera debatter och samtal samt diskutera mediefrågor, det enda område där vi som Kvartals programledare känner att vi kan uttrycka oss spetsigt och tydligt utan att riskera vårt oberoende. Som i den senaste upplagan av SVT:s mediemagasin ”Fönster mot medievärlden” där jag medverkade för att diskutera de allt snålare vindarna som blåser runt Public Service. Men programmet gav mig också möjlighet att berätta mer om ”Den Svenska Modellen” – podden vi gör i samarbete med Dagens Arena.
Och som om inte det vore nog märker vi också hur de kvartalstexter som författas av utomstående skribenter allt oftare plockas upp av större redaktioner. Som när SVT:s Agenda intervjuade Torbjörn Hållö utifrån hans text ”Ett arbetarparti utan arbetarpolitik”. TV-inslaget avslutades med samma mening som texten i Kvartal och tydligare än så kan det väl inte bli att även ett litet mediehus kan spela en stor roll i samhällsdebatten.
Så länge publiken och följarna växer och vår lilla redaktion syns och hörs så brett som sker idag kan vi inte dra andra slutsatser än att vi fyller en lucka och ett behov på mediemarknaden i Sverige. Och det ska vi fortsätta göra i takt med att Kvartal växer och får fler att upptäcka Sveriges minsta men vassaste mediehus.
artikel från Kvartal
- Alla artiklar
- Alla poddar
- Kvartals app
- Reklamfritt