Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Poddar från Kvartal

Här hittar du de återkommande poddarna Fredagsintervjun, Veckopanelen, Djupet och Opinionen just nu.

Poddar från Kvartal

Här hittar du de återkommande poddarna Fredagsintervjun, Veckopanelen, Djupet och Opinionen just nu.

.

Djupet29 januari 2023

Djupet: Offer och förövare

Laddar ...
Så många som var fjärde 18-åring uppger att den har utsatts för någon form av sexuellt övergrepp under sin barndom. Bland flickor är det ännu vanligare. Vilka är förövarna? Är bilden av den ensamstående seriepedofilen en grov förenkling? En hel del intressant forskning pågår nu för att hitta bättre metoder för att ge hjälp till vuxna som tänder på barn. Syftet är förstås att det ska bidra till att skapa färre offer. Med Anna Norlén, Ericastiftelsen, Katarina Görts Öberg, Anova och Johanna Lätth, Karolinska institutet. Samt lyssnarna Peter Barth och Maria Maria Lindvall. Programledare: Jörgen Huitfeldt

Veckopanelen28 januari 2023

Vi ska sluta tramsa med i Erdogans spel

Laddar ...
Regeringens första hundra dagar – vilket blir betyget? Relationen med Turkiet är frostig efter koranbränningen förra helgen, men finns det en koppling till Sverigedemokraterna? Finland tycks tveka om hand i hand-strategin tillsammans med Sverige, och nu får Ukraina stridsvagnar från väst – blir vi tryggare då? Regeringens presenterar ett paketförslag mot grov brottslighet, och statsministerns närmaste man, statssekreterare PM Nilsson, tackar för sig.

Fredagsintervjun27 januari 2023

Special: Offer och förövare

Laddar ...
Sexuella övergrepp mot barn är vanligare än många föreställer sig men är likväl mycket tabubelagt. När Sofia var 17 år upptäckte hennes mamma Maria av en slump att dottern fem år tidigare utsatts för ett övergrepp. Förövaren visade sig vara Marias egen pappa, Sofias morfar. Händelsen fick stora konsekvenser när den väl kom upp till ytan och idag när de båda tänker tillbaka på det som hände tycker de båda att det saknas nyanserade berättelser på temat och vill därför bidra med sina. De intervjuas av Jörgen Huitfeldt.

Veckopanelen21 januari 2023

Tjejer är mycket vidrigare mot varandra än killar

Laddar ...
Peyman Kia får livstids fängelse för grovt spioneri för rysk räkning. Sverige skruvar upp det krigsmateriella stödet till Ukraina med stridsfordon och artillerisystemet Archer. Men är det som görs gentemot Turkiet ett pinsamt och onödigt svassande? Blivande centerledaren Muharrem Demirok kämpar för att slita sig loss från sitt turkiska medborgarskap, och Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson föreläser för vice statsminister Ebba Busch om respekt. Med Emil Källström, Inga-Britt Ahlenius och Horace Engdahl.

Fredagsintervjun20 januari 2023

Sverige är ett av världens mest jämlika länder

Laddar ...
Daniel Waldenström är forskaren i nationalekonomi som menar att den ekonomiska ojämlikheten i Sverige inte alls är så stor som många tror. Sverige är tvärtom ett land med väldigt liten inkomstspridning. Men varför är den mediala bilden inte sällan den rakt motsatta? Daniel Waldenström intervjuas av Henrik Höjer.
Fler avsnitt