Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

Poddar från Kvartal

Här hittar du de återkommande poddarna Fredagsintervjun, Veckopanelen, Djupet och Opinionen just nu.

Poddar från Kvartal

Här hittar du de återkommande poddarna Fredagsintervjun, Veckopanelen, Djupet och Opinionen just nu.

Veckopanelen20 juli 2024

Huvuden kommer säkert att rulla

Laddar ...
Veckopanelen med Åsa Domeij, Hanne Kjöller och Lars Trägårdh under ledning av Staffan Dopping. Donald Trump blev vald till Republikanernas presidentkandidat och tycker sig ha Gud på sin sida. Joe Biden känner trycket att kliva av men vem blir kandidat om inte han? Ursula von der Leyen får ytterligare fem år som EU-kommissionens ordförande, och Sverige har en sommardebatt om en särskild turistskatt.

Fredagsintervjun19 juli 2024

Jag trodde alla i Väst värnade yttrandefriheten

Laddar ...
Professor Martin Kulldorff intervjuas av Magnus Thorén. I våras fick Martin Kulldorff sparken från ansedda Harvard Medical School. Orsaken var att han under coronapandemin hade motsatt sig den amerikanska strategin gällande nedstängningar, stängda skolor och vaccination av unga. I Fredagsintervjun berättar Kulldorff om hur han som professor censurerades och om varför han anser att yttrandefriheten på allvar är hotad i Väst.

13 juli 2024

Sommardokumentären: Pastorn i Gullspång

Laddar ...
Avsnitt 2 av 2. Sedan drömmen om att få hjälpa till med att bygga upp en frikyrkoförsamling i Gullspång gått i kras, bor nu Diana, Mikael och hennes son i en sommarstuga i skogen utan rinnande vatten. Men stämmer det att frikyrkan ägs av en sverigedemokrat som också hyrt ut till illegala migranter? Och varför köper två belgiska bröder billiga hus i Värmland där kommunerna betalar hyran?

Fredagsintervjun12 juli 2024

Jag fick fruktansvärd ångest vid tanken på att vi skulle dö

Laddar ...
Tv-journalisten och författaren Anna Lindman intervjuas av Staffan Dopping. Hon har blivit något av en expert på existentiella frågor och har bland annat ägnat sig mycket åt frågor kring döden. Mår vi verkligen bäst om vi låter bli att tänka på det ofrånkomliga slutet? Själv har Anna Lindman varit påtagligt rädd för att dö.

6 juli 2024

Sommardokumentären: Kommunen hatar mig

Laddar ...
Avsnitt 1 av 2. När Kvartals Magnus Thorén får höra att de fallfärdiga husen på det som kallats ”Sveriges fattigaste gata” i Nykroppa i Värmland ska rivas, eftersom kommunen inte vill ha dit fler missbrukare och socialfall, söker han upp Diana som han tidigare träffat där. Efter en tid i husvagn bor hon och familjen nu i en nedlagd frikyrka. Vad säger Dianas kamp för ett värdigt liv om situationen på bostadsmarknadens absoluta botten och om fenomenet som kallas social dumpning?
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.