Fredagsintervjun
Fredagsintervjun

“Jag har mer djup att ta hem i de här frågorna”

Han har suttit snart ett år på posten som chef för Säpo och Klas Friberg fick det rätt hett om öronen nästan direkt: Först med det stora terrortillslaget som nu avhandlas i domstol och därefter höstens val där farhågor fanns om utländska påverkansförsök. Men vardagen för en Säpochef är nog så spännande. Varje månad hanterar organisationen 15 underrättelser som handlar om attentatshot mot Sverige.

publicerad 18 januari, 2019
Fredagsintervjun
- Lyssna -

Han är chef för en av Sveriges absolut hemligaste verksamheter – den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST. Under decennier var det otänkbart att chefen för MUST ens skulle låta sig intervjuas några minuter i media. Men för ett tiotal år sedan började MUST – precis som Säpo – se ett värde i att göra sitt […]

Publicerad den 15 januari, 2019
Fredagsintervjun
- Lyssna -

Digitaliseringen har tillsammans med andra förändringar gjort att Sverige är mer sårbart än tidigare. Vi måste vända trenden,  säger Dan Eliasson, generaldirektör för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Han kommenterar farhågorna för att kinesiska företag kan skapa risker för Sverige och sin tidigare roll som rikspolischef.

Publicerad den 15 januari, 2019