Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun29 januari 2021

Vi slängde ut barnet med badvattnet

Laddar ...
Vad är det som Sverige behöver skydda sig emot de närmaste 20-30 åren och hur kunde vi avskaffa totalförsvaret runt millennieskiftet? Katarina Engberg är säkerhetspolitisk expert och konstaterar att Sverige glömde bort vad grundläggande försvarsförmåga är och kastade ut barnet med badvattnet. Hon ger också Donald Trump rätt på en punkt: Europa måste ta större ansvar för vår egen säkerhet.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun25 november 2022

Det var några som aldrig accepterade att hon blev vald

Laddar ...
Nyamko Sabuni lyckades inte läka såren i de splittrade Liberalerna. Nu stormar det även kring den nye ledaren Johan Pehrson. ”Brun sörja” har han kallat samarbetspartiet Sverigedemokraterna. Juno Blom var partisekreterare och känner dem båda. Nu berättar hon för första gången om sina upplevelser. Juno Blom vill sätta sakfrågorna främst och ser likheter mellan januariavtalet och Tidöavtalet. Men kan ett parti verkligen ignorera väljare som flyr? Och vilket ansvar har Liberalerna gentemot de nya väljarna från höger?

Fredagsintervjun18 november 2022

Ibland måste man smutsa ner händerna

Laddar ...
Liberalerna är trots sin blygsamma storlek ett parti som länge varit tydligt splittrat i två falanger – med åtskilliga stormar som följd. Mats Persson tillhör det vinnande laget som velat att partiet ska stå tydligt på den borgerliga sidan, även om kostnaden är ett nära samarbete med Sverigedemokraterna. Nu tronar doktorn i ekonomisk historia från Lunds universitet högst upp i utbildningsväsendets hierarki. Hur vill han använda makten över högskolor och universitet? Och vad innebär det paradigmskifte som den nya högerregeringen så ofta talar om på det området?

Fredagsintervjun11 november 2022

SD lär sig Regeringskansliet så de kan ta över 2026

Laddar ...
Lena Hallengren är efter valförlusten Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen och riktar hård kritik mot Ulf Kristerssons regering för det som hon beskriver som brutna vallöften. Hon säger att Sverigedemokraterna inte kommer att nöja sig med att vara stödparti till en borgerlig regering och nu får de lära sig hur Regeringskansliet fungerar ”så att de kan ta över 2026”. Lena Hallengren försvarar både Stefan Löfvens och Morgan Johanssons ord om faran med SD:s inflytande, men understryker att den nya regeringen har demokratisk legitimitet.

Fredagsintervjun4 november 2022

Vi kommer att få se mer kravaller

Laddar ...
Efter att ha levt 25 år som missbrukare hittade Victor De Almeida kraften att börja ett nytt liv. Han utbildade sig till behandlingsterapeut och hjälper nu unga män som fastnat i missbruk och kriminalitet. Även om han förstår varför pendeln svängt mot ”hårdare tag och skärpta straff” ser han en stor risk för att följden blir en stegrad konfliktnivå.

Fredagsintervjun28 oktober 2022

Jag undrar om de själva tror på vad de säger om oss

Laddar ...
Sverigedemokraten Richard Jomshof har ofta hamnat i blåsväder för sina hätska uttalanden, bland annat om islam. Och många av partiets politiska motståndare var starkt kritiska till hans nya position som ordförande i riksdagens justitieutskott. Men själv menar Jomshof att han ofta tolkas medvetet illvilligt av medier och motståndare. – Jag undrar om de själva tror på det de säger om oss, säger han.
Fler avsnitt