Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Replik

Vi med funktionsnedsättning blir slagträ i debatten

För att skapa förutsättningar för ett ökat sexuellt välbefinnande för personer med funktionsnedsättning är det mer relevant att fokusera på levnadsvillkor än att förespråka legalisering av sexuella tjänster, skriver Rasmus Isaksson och Jens Rydström. Foto: Gorm Kallestad/TT

REPLIK. Rasmus Isaksson, förbundsordförande DHR och Jens Rydström, professor i genusvetenskap, replikerar på ett inlägg av Oscar Swartz om den svenska sexköpslagen. Han jämför synen på sexhandel i Sverige och Tyskland: Sveriges avvikande strategi (om sexköp) väcker förvåning, i Kvartal den 23 maj.

Av Rasmus Isaksson och Jens  Rydström | 11 juni 2020
Eventuella åsikter och slutsatser i texten är skribentens egna.
ProfilLästid 3 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Oscar Swartz skriver i Kvartal att ”Sveriges avvikande strategi väcker förvåning”. När han jämför Sverige med Tyskland, som har en helt annan syn på sexuella tjänster, skapas en felaktig och negativ bild av personer med funktionsnedsättning. Vi bör i stället prata om attityder som allt för ofta beskriver personer med funktionsnedsättning som antingen asexuella eller som oattraktiva. De flesta människor har sexuella behov, oavsett om vi har en funktionsnedsättning eller ej. Det bör vi tala mer om.

Läs mer Visa mindre