Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen20 juni 2024

Vi kan inte ha svenskar som åker till Iran

Laddar ...
Veckopanelen med Torbjörn Hållö, Dana Pourkomeylian och Thomas Gür under ledning av Magnus Thorén. Hur högt var priset som Sverige fick betala i fångutbytet med Iran? Innebar Ukrainakonferensen i helgen ett steg närmare fred? Konjunkturinstitutet tror på flera räntesänkningar i höst och krav från S-håll på åldersgränser för unga på sociala medier. Vad avslöjar den danska tv-dokumentären Den svarta svanen, som visar hur gängkriminella och på ytan anständiga affärsmän samarbetar i Danmark, om situationen i Sverige?

Fler avsnitt

Veckopanelen29 juni 2024

Det var en vansinnig masspsykos

Laddar ...
Veckopanelen med Helena Dyrssen, Ashkan Fardost och Håkan A Bengtsson under ledning av Magnus Thorén. Wikileaksgrundaren Julian Assange åter i Australien som en fri man, men är han det som vinnare eller förlorare? SD vill bli skolpartiet med stort S, kan det locka liberaler till partiet? Problemen hopar sig för batterifabriken Northvolt och kampen mot inflationen är vunnen, hävdar regeringen. Underbetyg för svenska medier när det gäller bevakningen av Trump. Och är det röstfiske och polarisering som styret i Göteborg sysslar med, genom att bojkotta israeliska varor?

Veckopanelen15 juni 2024

Kan inte det här vara ett tryggt rum?

Laddar ...
Veckopanelen med Daniel Suhonen, Maria Wetterstrand och Henrik Jönsson under ledning av Magnus Thorén. Svenska gäng kopplar grepp om Nordnorge, SD-riksdagsman lämnar efter att ha tagit ton under partiets valvaka och vad får kaoset i fransk politik för betydelse för oss och för Europa? Surrogatmoderskap är på tapeten igen, L och KD hamnar under spärren i tung opinionsmätning och rusar Sverige nu åter rakt in i ett militärt samarbete med USA, som vi egentligen borde fundera mer kring?

Veckopanelen8 juni 2024

Folklistan var både låg- och högvattenmärket i valrörelsen

Laddar ...
Veckopanelen med Kajsa Dovstad, Elinor Odeberg och Ivar Arpi under ledning av Jörgen Huitfeldt. Vårdförbundet går "all in" på förkortad arbetstid men SKR håller hårdnackat emot. Vem viker sig först? Regeringen la till sist fram förslaget om att tillåta gårdsförsäljning av alkohol, och panelen utvärderar den valrörelse som nu är på väg att avslutas.

Veckopanelen1 juni 2024

Det är gratis i Sverige att vara politisk broms

Laddar ...
Veckopanelen med Vesna Prekopic, Hanif Bali och Thomas Mattsson under ledning av Staffan Dopping. Trump fälls på samtliga åtalspunkter, och hans supportrar gråter. Säpo säger att Iran använder kriminella gäng för att genomföra attentat i Sverige, och trolldebatten går vidare. Trolldebatten går vidare, Kristdemokraterna för in synen på en viss sorts islam i EU-valrörelsen. Israel-Palestina-konflikten skapar oro på svenska universitet, och SVT ska få ny vd.

Veckopanelen25 maj 2024

Tonen mellan partiledarna var helt ovärdig

Laddar ...
Veckopanelen med Stina Oscarson, Sara Kristoffersson och Gunnar Hökmark under ledning av Staffan Dopping. Ännu en vecka ägnas det politiska samtalet till stor del åt den trollfabrik, som enligt Jimmie Åkesson inte existerar. Nooshi Dadgostar undrar i riksdagens partiledardebatt om Ulf Kristersson kan garantera att EU-valet blir fritt och rättvist. Sveriges negativa hållning till dödshjälp aktualiseras genom SVT-filmen om pianisten Stefan Nilssons självvalda död, och LO:s val av ordförande illustrerar vad en inte erkänd ungdomssynd kan betyda när man söker en förtroendepost.
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.