Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Nytt från redaktionen

Vetenskapsjournalisten Henrik Höjer till Kvartal

Vetenskapsjournalisten Henrik Höjer Foto: Morten Holm / TT
Av Kvartal  | 31 januari 2020
ProfilLästid 2 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Kvartal fortsätter att växa och pröva nytt. Vår ambition är att bli den ledande plattformen där personer som besitter expertis inom samhällsviktiga områden på ett lättillgängligt sätt kan dela med sig av sina kunskaper. Att hitta balansen mellan att popularisera utan att banalisera är ett svårt hantverk och därför är vi mycket glada att kunna presentera vår senaste rekrytering som har stor erfarenhet av just det.

– Henrik Höjer har med sin kombination av journalistiskt driv, nyfikenhet och nogrannhet den perfekta profilen för att vässa vår vetenskapliga journalistik. Inte minst i kontakten med dem av våra skribenter som själva är akademiker kommer hans bakgrund som doktor i historia att vara en stor tillgång, säger Kvartals chefredaktör, Jörgen Huitfeldt.

Henrik Höjer kommer närmast från Forskning & Framsteg där han som reporter och redaktör bevakat samhällsvetenskap och humaniora. Henrik är 52 år, född i Gävle och är prisbelönt historiker och vetenskapsjournalist. Han har även skrivit några böcker, och utkommer med en historisk fackbok på Natur & Kultur denna vår.

– K

vartal har högt i tak, och en hög lägstanivå. Det ska bli spännande att försöka bidra till Kvartals fortsatta utveckling, säger Henrik Höjer.

Vid sidan av arbetet på Forskning & Framsteg har Henrik medverkat i bland annat Svenska Dagbladet, Modern Psykologi, Populär Historia, Respons, Populär Arkeologi och Språktidningen. Nyligen gjorde han ”Höjer synar högskolan” för Axess-tv. Han har även medverkat som skribent i Kvartal där han skrev en av de allra första essäerna hos oss i början av 2016.

Han har tidigare bland annat arbetat på Uppsala universitet, Historisk Tidskrift, Forskning & Framsteg och Gapminder.

På Kvartal kommer Henrik Höjer att fungera som redaktör med huvudansvar för det vetenskapliga innehållet. Förhoppningen är också att den skicklige skribenten också ska skriva en hel del själv i Kvartal. 

– Bra journalistik överraskar ofta läsaren. Min målsättning är att bidra till detta även hos Kvartal, säger han.

Henrik Höjer börjar sitt arbete på Kvartal den 3 februari. 

Redan prenumerant?
Du har läst en olåst artikel från Kvartal
Prenumerera för att få ta del av alla texter och poddar från Sveriges vassaste mediehus.

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.