Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Testa Kvartal Total! 3 månader för 3 kr.
Testa Kvartal Total! 3 månader för 3 kr.
Nytt från redaktionen

Vetenskapsjournalisten Henrik Höjer till Kvartal

Vetenskapsjournalisten Henrik Höjer Foto: Morten Holm / TT
Av Kvartal  | 31 januari 2020
ProfilLästid 2 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Kvartal fortsätter att växa och pröva nytt. Vår ambition är att bli den ledande plattformen där personer som besitter expertis inom samhällsviktiga områden på ett lättillgängligt sätt kan dela med sig av sina kunskaper. Att hitta balansen mellan att popularisera utan att banalisera är ett svårt hantverk och därför är vi mycket glada att kunna presentera vår senaste rekrytering som har stor erfarenhet av just det.

– Henrik Höjer har med sin kombination av journalistiskt driv, nyfikenhet och nogrannhet den perfekta profilen för att vässa vår vetenskapliga journalistik. Inte minst i kontakten med dem av våra skribenter som själva är akademiker kommer hans bakgrund som doktor i historia att vara en stor tillgång, säger Kvartals chefredaktör, Jörgen Huitfeldt.

Henrik Höjer kommer närmast från Forskning & Framsteg där han som reporter och redaktör bevakat samhällsvetenskap och humaniora. Henrik är 52 år, född i Gävle och är prisbelönt historiker och vetenskapsjournalist. Han har även skrivit några böcker, och utkommer med en historisk fackbok på Natur & Kultur denna vår.

– K

Läs mer Visa mindre