Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckan med hjälp av erfarna och skarpögda profiler från olika delar av samhället.

Veckopanelen13 juni 2020

Ballongen som sprack

Laddar ...
Var det fel av chefsåklagare Petersson att peka ut Skandiamannen med så lite bevis? Och gör polisen rätt som tillåter demonstrationer i coronatider?

Fler avsnitt

Veckopanelen6 april 2024

Det är en perfekt medial cocktail

Laddar ...
Veckopanelen med Helena Giertta, Stefan Stern och Inga-Britt Ahlenius under ledning av Staffan Dopping. Det blev allas krig mot alla när riksdagen skulle samla sig till moderniserad könstillhörighetslag. Vad menade Ulf Kristersson med sitt uttalande om att 18-årsgräns hade varit bäst för att byta juridiskt kön? Sara Skyttedal startar partiet Folklistan, och journalistisk granskning visar att Havannasyndromet troligen orsakades av ”soniska vapen”. Regeringen kraftsamlar mot våldet som drabbar kvinnor.

Veckopanelen29 mars 2024

Inte värdigt när våldet blir en fråga för pajkastning

Laddar ...
Veckopanelen med Vesna Prekopic, PM Nilsson och Lars Adaktusson under ledning av Staffan Dopping. Fler kvinnor blev under 2023 offer för det dödliga våldet, visar Brås rapport. Trafikverket förstod inte sin ledarroll under snökaoset i Skåne. Apotek och tillverkare inför åldersgränser för inköp av hudvårdsprodukter. En statlig utredare vill ha snusförbud för skolelever. Kritiserade biståndsorganisationen Islamic Relief har köpt reklamplats på bussar och tåg, och förre generaldirektören Mikael Ribbenvik Cassar har skrivit en bok om vad som hände under flyktingkrisen.

Veckopanelen23 mars 2024

Rent krasst finns det medicinskt två kön

Laddar ...
Veckopanelen med Stina Oscarson, Thomas Mattsson och Hanif Bali under ledning av Staffan Dopping. Den pratglada paneltrion tar sig an Greta Thunbergs inhopp på SAS bolagsstämma, Sveriges Radios ovilja att slås ihop med SVT, UG:s reportage om hackaren som avslöjade samvetslösa telefonbedragare, Moderaternas kluvenhet om ny lag om byte av juridiskt kön och Ebba Buschs fikonlövskritik mot Jimmie Åkesson. Och männen som greps i Tyskland misstänkta för att ha planerat en attack mot riksdagshuset i Stockholm.

Veckopanelen16 mars 2024

Det krävs pengar – annars blir det inget pang

Laddar ...
Veckopanelen med Mikael Tornving, Anna-Karin Wyndhamn och Philip Botström under ledning av Staffan Dopping. I en vecka har Sverige varit medlem i Nato. Känslan är nära nog att Magdalena Andersson är allierad med Ulf Kristersson. Men Nato blir också en ingrediens i inrikespolitiken. Centerledaren vill höja målet för pengarna som går till det militära försvaret. Socialdemokraterna vill ha en bred överenskommelse om finansieringen. Fyra statsråd presenterar en strategi för att förebygga gängkriminalitet, och Greta Thunberg bärs bort från riksdagshusets entré.

Veckopanelen9 mars 2024

Sverige kommer att gå in i Nato med hull och hår

Laddar ...
Veckopanelen med Silvia Kakembo, Emil Källström och Lars Anders Johansson under ledning av Staffan Dopping. Sverige har blivit medlem av Nato. Hör alla historiens vingslag? Statsminister Ulf Kristersson höll tal till nationen från ambassaden i Washington. Sluter vi nu alla upp bakom Natoflaggan? Och vad innebär veckans Säpotillslag mot misstänkta våldsbejakande islamister i Tyresö?
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.