Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Inlästa texter 

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Johan Rabaeus och Marika Lagercrantz eller medarbetare på Kvartals redaktion.

Inlästa texter

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Johan Rabaeus och Marika Lagercrantz eller medarbetare på Kvartals redaktion.

7 september 2018

Valspurten #10 med Karin Olsson och Widar Andersson

Laddar ...
Karin Olsson och Widar Andersson om gårdagens partiledardebatt i TV 4 samt om Charlie Weimers partibyte från  KD till SD. Så gästas Valspurten av två hemliga gäster som snabbt blir osams. Programledare: Jörgen Huitfeldt. Lyssna här.

Fler avsnitt

Veckopanelen10 december 2022

Det är en gåtfull och kuslig rörelse som ligger bakom

Laddar ...
Störningar i tågtrafiken väntas, regeringen sänder ut nya budskap om elsystemet, och Polismyndigheten skakas av personliga relationer som sätter förtroendet i fråga. I Tyskland har planer på ett statskuppförsök lett till en omfattande razzia, och Almedalsmördaren anses ha begått ett terroristbrott när han planerade att mörda centerledaren Annie Lööf. Däremot var mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren inte ett terroristbrott. Med Leif Pagrotsky, Lisa Bjurwald och Johan Wennström.

Fredagsintervjun9 december 2022

Det är som små Ryssland fast här i Sverige

Laddar ...
Författaren och regimkritikern Liza Alexandrova-Zorina har som journalist och författare riktat sökarljuset mot ett nästan okänt parallellsamhälle i Sverige. – Det är som små Ryssland här i Sverige. Detta skuggsamhälle är helt ryskspråkigt, och många här far mycket illa. Liza Alexandrova-Zorina, som själv var nära att bli utvisad nyligen, är starkt kritisk till det svenska Migrationsverket.

Veckopanelen3 december 2022

Regeringen kommer att utvärderas på annat än elprisstödet

Laddar ...
Veckopanelen under ledning av Jörgen Huitfeldt. Till sist kom regeringens besked om kompensationen för pressade elkunder, men följdes snabbt av en svekdebatt. Är anklagelserna om regeringens brutna vallöften förklaringen till oppositionens framgångar i SCB:s stora novembermätning? Och spionrättegången inleddes i veckan. Kan allmänheten överhuvudtaget bedöma hur starka bevisen mot bröderna är? Med Inga-Britt Ahlenius, Enna Gerin och Stefan Stern.

Fredagsintervjun2 december 2022

Det stora problemet är om man börjar självcensurera

Laddar ...
Jan O. Jonsson är sociologen som undersökt integrationen på djupet. Vad skiljer och förenar ungdomar med svensk och utländsk bakgrund? I en omfattande studie har han och hans kolleger analyserat synen på allt från sex till våld. Och hur ser ungdomar på framtiden?

Djupet27 november 2022

Djupet: Brotten och bevisen

Laddar ...
Andra avsnittet av Kvartals nya podd Djupet handlar om varför så få av de skyldiga bakom gängskjutningarna döms i domstol. Bland åklagare och poliser talas det ibland om att det krävs "sagolika skäl" för en fällande dom. Men det finns också de som befarar att de vindar som nu blåser hotar rättssäkerheten. Hur gör domstolarna när de bevisvärderar i de indiciemål som gängmorden nästan alltid blir, eftersom ingen inblandad pratar med polisen? Skulle domarna kunna arbeta på ett annat sätt? Med utgångspunkt från ett mordfall som ska tas upp i Högsta Domstolen diskuterar programledaren Jörgen Huitfeldt med fyra experter: Polisutredaren Anders Karlsson, juridikprofessorn Christian Dahlman, domaren Mirja Högström och advokaten Johan Eriksson. Två av Kvartals lyssnare medverkar också, Linnea Lindquist och Viveka Stigzelius.
Fler avsnitt