Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Sommardokumentären

I Sommardokumentären hör du de högaktuella historierna om människorna omkring oss och samhället vi lever i. Berättade med värme och nyfikenhet, men utan pekpinnar.

Sommardokumentären

I Sommardokumentären hör du de högaktuella historierna om människorna omkring oss och samhället vi lever i. Berättade med värme och nyfikenhet, men utan pekpinnar.

6 juli 2024

Sommardokumentären: Kommunen hatar mig

Laddar ...
Avsnitt 1 av 2. När Kvartals Magnus Thorén får höra att de fallfärdiga husen på det som kallats ”Sveriges fattigaste gata” i Nykroppa i Värmland ska rivas, eftersom kommunen inte vill ha dit fler missbrukare och socialfall, söker han upp Diana som han tidigare träffat där. Efter en tid i husvagn bor hon och familjen nu i en nedlagd frikyrka. Vad säger Dianas kamp för ett värdigt liv om situationen på bostadsmarknadens absoluta botten och om fenomenet som kallas social dumpning?

Fler avsnitt

13 juli 2024

Sommardokumentären: Pastorn i Gullspång

Laddar ...
Avsnitt 2 av 2. Sedan drömmen om att få hjälpa till med att bygga upp en frikyrkoförsamling i Gullspång gått i kras, bor nu Diana, Mikael och hennes son i en sommarstuga i skogen utan rinnande vatten. Men stämmer det att frikyrkan ägs av en sverigedemokrat som också hyrt ut till illegala migranter? Och varför köper två belgiska bröder billiga hus i Värmland där kommunerna betalar hyran?

Fredagsintervjun12 juli 2024

Jag fick fruktansvärd ångest vid tanken på att vi skulle dö

Laddar ...
Tv-journalisten och författaren Anna Lindman intervjuas av Staffan Dopping. Hon har blivit något av en expert på existentiella frågor och har bland annat ägnat sig mycket åt frågor kring döden. Mår vi verkligen bäst om vi låter bli att tänka på det ofrånkomliga slutet? Själv har Anna Lindman varit påtagligt rädd för att dö.

Fredagsintervjun5 juli 2024

Jag är mer oroad för onda människor än för AI

Laddar ...
Doktorn i artificiell intelligens Staffan Truvé intervjuas av Staffan Dopping. Han är en it-innovatör som sedan många år arbetar med threat intelligence, där ett av målen är att upptäcka cyberattacker och terrorattentat innan de har inträffat. Han menar att det är väldigt svårt att överblicka hur AI kommer att utveckla sig i ett längre perspektiv.

Djupet30 juni 2024

N-ordet och principen om armlängds avstånd

Laddar ...
Armlängds avstånd mellan kulturen och politiken är en princip som många säger sig högakta. Avståndet ska borga för fritt skapande, fria tankar och modiga samtal. Men varför är det självklart att folkvalda politiker inte ska blanda sig i, när det offentliga ofta står för pengarna till kulturen? Och vad hände med principen när N-ordet uttalades under Kulturnatten i Stockholm? Med Dmitri Plax, konstnärligt ansvarig på Dramaten.Doc, Stina Oscarson, dramatiker, Jesper Weithz, författare och Ola Wong, kulturredaktör på Kvartal. Programledare: Magnus Thorén.

Veckopanelen29 juni 2024

Det var en vansinnig masspsykos

Laddar ...
Veckopanelen med Helena Dyrssen, Ashkan Fardost och Håkan A Bengtsson under ledning av Magnus Thorén. Wikileaksgrundaren Julian Assange åter i Australien som en fri man, men är han det som vinnare eller förlorare? SD vill bli skolpartiet med stort S, kan det locka liberaler till partiet? Problemen hopar sig för batterifabriken Northvolt och kampen mot inflationen är vunnen, hävdar regeringen. Underbetyg för svenska medier när det gäller bevakningen av Trump. Och är det röstfiske och polarisering som styret i Göteborg sysslar med, genom att bojkotta israeliska varor?
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.