Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun11 november 2022

SD lär sig Regeringskansliet så de kan ta över 2026

Laddar ...
Lena Hallengren är efter valförlusten Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen och riktar hård kritik mot Ulf Kristerssons regering för det som hon beskriver som brutna vallöften. Hon säger att Sverigedemokraterna inte kommer att nöja sig med att vara stödparti till en borgerlig regering och nu får de lära sig hur Regeringskansliet fungerar ”så att de kan ta över 2026”. Lena Hallengren försvarar både Stefan Löfvens och Morgan Johanssons ord om faran med SD:s inflytande, men understryker att den nya regeringen har demokratisk legitimitet.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun16 maj 2024

Om TV4 begått brott mot oss kommer vi att agera

Laddar ...
Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein intervjuas av Magnus Thorén. En moralisk gräns som passerats och ett hot mot det demokratiska samtalet. Eller en tv-granskning som i sig bör ses som en del i en vänsterliberal påverkansoperation? TV4-programmet Kalla Faktas rapportering inifrån Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning har fått det att storma rejält. Inte minst kring Wallerstein själv, som varit helt tyst i debatten som följt på programmen. Fram tills nu.

Fredagsintervjun10 maj 2024

Elen i Sverige blir billigare utan kärnkraft

Laddar ...
Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén intervjuas av Magnus Thorén. Just nu leder Daniel Helldén för första gången sitt parti genom en valrörelse, i och med valet till Europaparlamentet i juni. Ett val som enligt opinionsmätningarna ser ut att gå dåligt för Europas gröna partier, trots debatten om klimatnödläge och behovet av grön omställning. Varför är det så? Och varför är kärnkraften inte en tänkbar framtida energikälla för partiet, när decennierna framåt kräver enorma mängder ny el?

Fredagsintervjun3 maj 2024

Special: Så blir Trump 2.0 enligt John Bolton

Laddar ...
Donald Trumps tidigare nationella säkerhetsrådgivare John Bolton intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Intervjun kommenteras av USA-kännarna Johan Ingerö och Andreas Utterström. Under 17 stormiga månader var John Bolton nationell säkerhetsrådgivare i Trump-administrationen. Efter att ha lämnat jobbet har Bolton blivit en av Donald Trumps hårdaste kritiker, något som bland annat kommit till uttryck i hans bok "The Room Where It Happened". Varför har Trump fortfarande så starkt stöd? Och vad skulle en andra period med honom som president föra med sig?

Fredagsintervjun26 april 2024

Jag avskyr att Socialdemokraterna kallar oss SD-regeringen

Laddar ...
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch intervjuas av Staffan Dopping. Hur ska hon göra för att lyfta sitt parti från bottenläget? KD ligger än så länge stadigt under fyraprocentsspärren. Var är realismen i regeringens plan på ny kärnkraft klar senast om elva år? KD-ledaren svarar också på frågor om turbulensen runt Sara Skyttedal och hur Jimmie Åkessons ord om ”självgoda finborgare” har påverkat atmosfären i Tidöpartierna.

Fredagsintervjun19 april 2024

Vi kämpar med att få kontroll över vilka som vistas i landet

Laddar ...
Migrationsminister Maria Malmer Stenergard intervjuas av Magnus Thorén. Hon har en av de tyngsta portföljerna i regeringen. Litar hon på att EU:s nya migrationspakt kan förhindra en ny flyktingkris? Kommer hon kunna leverera på löftena om att skapa ordning när det gäller utvisningar, falska identiteter och så kallade papperslösa? Och hur ser hon på risken för en ny åsiktskorridor i flyktingfrågan när allt färre verkar våga stå för idéerna om öppna gränser och handhjärtan?
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.