Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Inlästa texter 

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Marika Lagercrantz och Johan Rabaeus eller medarbetare på Kvartals redaktion.

Inlästa texter

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Marika Lagercrantz och Johan Rabaeus eller medarbetare på Kvartals redaktion.

17 december 2019

Samtalet under "Glögg på Kvartalskt vis"

Laddar ...
Årspanelen live – Kvartal sammanfattar 2019 i ett panelsamtal med Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping och Ola Wong. Samtalsledare är Maria Källsson.

Fler avsnitt

Djupet26 maj 2024

EU-special om globaliseringen som försvann

Laddar ...
Kinesiska elbilar som är bättre och billigare än BMW och Audi. Industripolitikens återkomst där egna gruvor och fabriker beskrivs som centrala för vår säkerhet och frihet. Vad innebär de snabba förändringarna för EU:s möjlighet att klara sig i konkurrensen med omvärlden? Med Anders Ahnlid, generaldirektör Kommerskollegium, Karla Wixe, utredare hos LO och Anna Stellinger, ansvarig för EU-frågor på Svenskt Näringsliv. Programledare: Magnus Thorén.

Veckopanelen25 maj 2024

Tonen mellan partiledarna var helt ovärdig

Laddar ...
Veckopanelen med Stina Oscarson, Sara Kristoffersson och Gunnar Hökmark under ledning av Staffan Dopping. Ännu en vecka ägnas det politiska samtalet till stor del åt den trollfabrik, som enligt Jimmie Åkesson inte existerar. Nooshi Dadgostar undrar i riksdagens partiledardebatt om Ulf Kristersson kan garantera att EU-valet blir fritt och rättvist. Sveriges negativa hållning till dödshjälp aktualiseras genom SVT-filmen om pianisten Stefan Nilssons självvalda död, och LO:s val av ordförande illustrerar vad en inte erkänd ungdomssynd kan betyda när man söker en förtroendepost.

Fredagsintervjun24 maj 2024

Att våga vara impopulär är en viktig roll i politiken

Laddar ...
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Hon gick direkt från rollen som starkt klimatengagerad och SD-kritisk ordförande i Liberala ungdomsförbundet till en regering som sitter på Sverigedemokraternas nåder och med ansvar för en politik som vänt kurvan över svenska utsläpp uppåt. Hon har satts på många prov men tycks njuta av att vara i hetluften. Eller svider det mer än hon visar?

Opinionen just nu23 maj 2024

Sverigedemokraterna skadas inte av skandalen

Laddar ...
Demoskops vd Karin Nelsson samtalar med Henrik Höjer. Nu är lag och ordning åter på agendan – och Opinionen just nu sätter ljuset på EU inför valet den 9 juni. Vad är det vi gillar och inte gillar med unionen? Dessutom om att partier som ser sig som icke-etablissemang ofta är tämligen osårbara för skandaler.

Ola Wongs bokklubb19 maj 2024

Premiär för Ola Wongs bokklubb

Laddar ...
Journalisten Fredrik Virtanen, skådespelaren Marika Lagercrantz och Ola Wong diskuterar metoo och boken ”Den siste teaterdirektören” av Johan Hilton. I mars 2018 begår Benny Fredriksson självmord under en resa i Australien. Hans fru Anne Sofie von Otter ska senare berätta att han hellre valde att ta livet av sig än att återvända och möta svenska journalister.
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.