Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total! Första månaden gratis.
Prova Kvartal Total! Första månaden gratis.

.

Inlästa texter 

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Marika Lagercrantz och Johan Rabaeus eller medarbetare på Kvartals redaktion.

Inlästa texter

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Marika Lagercrantz och Johan Rabaeus eller medarbetare på Kvartals redaktion.

17 december 2019

Samtalet under "Glögg på Kvartalskt vis"

Laddar ...
Årspanelen live – Kvartal sammanfattar 2019 i ett panelsamtal med Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping och Ola Wong. Samtalsledare är Maria Källsson.

Fler avsnitt

Veckopanelen30 september 2023

Den politiska auktionen är farlig och problematisk

Laddar ...
De senaste veckornas skjut- och sprängspiral chockar och skrämmer. Magdalena Andersson förespråkar att polisen ska ta hjälp av militären i kampen mot gängvåldet, och statsministern talade till nationen och kallade till sig rikspolischefen och ÖB. Kungen visade sin medkänsla efter raset vid Stenungsund, det första koranbränningsåtalet är uppe i rätten och Camilla Läckberg är helt oförstående till Kvartals AI-granskning av hennes böcker.

Fredagsintervjun29 september 2023

Organiserad brottslighet: Klanerna i Sverige växer hela tiden

Laddar ...
Säkerhetskonsulten Jan Persson och journalisten Johannes Wahlström intervjuas av Jörgen Huitfeldt. En växande del av den organiserade brottsligheten bedrivs inom släktbaserade kriminella nätverk – klaner. Problemet håller nu på att växa sig så stort att det utgör ett hot mot hela nationalstatsbygget Sverige. Detta är budskapet i nya boken ”Klanerna” som är skakande läsning. Det tabu som länge funnits kring att tala om exempelvis etnicitet och brottslighet i samma andetag har hämmat debatten, tror författarna, Jan Persson, säkerhetskonsult och tidigare säkerhetspolis och Johannes Wahlström, journalist.

Veckopanelen23 september 2023

Dagens Sverige värre än kommentarsfältens fantasier från 2011

Laddar ...
Våldsvågen fortsätter och blev om möjligt ännu värre då två personer dödades och två skadades i en skottlossning på en pub i Sandviken. Samtidigt tycks marken börja brinna under fötterna på gängledaren Rawa Majid, vars turkiska medborgarskap verkar vara i fara. Kan han till sist utlämnas till Sverige? Regeringen la fram sin höstbudget som genast kritiserades för sina ökade utsläpp och Socialdemokraterna åkte på studieresa till Danmark för politisk inspiration.

Djupet22 september 2023

Djupet: Om hädelse och koranbränningar

Laddar ...
Rätten att bränna religiösa böcker offentligt är högaktuell – 53 år efter att lagen om trosfrid avskaffades. Vad är hädelse och vad innebär det för yttrandefriheten att nästan alla partier i riksdagen vill, med lagens hjälp, få stopp på framtida koranbränningar? Koranbrännaren Salwan Momika berättar med egna ord vad han är ute efter. Med Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet, Ali Abdelsaid, rådgivare åt Svenska Islamiska Unionen och Ängla Pändel, ordförande i Institutet för juridik och internet. Dessutom hör ni en intervju med exmuslimen och aktivisten Zara Kay.

Fredagsintervjun22 september 2023

Fredagsintervjun Special:
Kvinna och åklagare

Laddar ...
Författarna Greta Svensson och Lars Einar Engström samt åklagaren Sofia Gullbrandsson intervjuas av Jörgen Huitfeldt. I kriget mot gängkriminaliteten står Sveriges åklagare vid frontlinjen. Yrket har gått från att vara helt dominerat av män till dagens situation där två av tre åklagare är kvinnor. Samtidigt har de utmaningar som följer med rollen förändrats; idag är hot och hårda ord ofta en del av åklagarens vardag. Vad bör en åklagare klara av? Och vad får de tåla?
Fler avsnitt