Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Krönika |

Rapport från den djupa statens bultande hjärta

Kronprinsessan Victoria tas emot av FoF:s generalsekreterare Maud Holma von Heijne när hon anländer till Folk och Försvars rikskonferens på Högfjällshotellet i Sälen. Foto: Henrik Montgomery / TT

På väg hem från Folk och Försvars rikskonferens i Sälen är tankarna många: om det land vi lever i, vart det är på väg och hur det mår. Förutom att ge oss möjligheter att få till intervjuer med personer vars kalendrar ofta är överbokade, som utrikesminister Ann Linde och inrikesminister Mikael Damberg ger detta unika evenemang en nästan surrealistisk möjlighet till bakgrundssamtal och kunskapsinhämtning som är guld värd för varje journalist.

Av Jörgen Huitfeldt | 19 januari 2020
Jörgen Huitfeldt är chefredaktör på Kvartal.
ProfilLästid 4 min Skärmläsarvänlig
I korthet
En amerikansk gäst vid en tidigare upplaga av rikskonferensen var fascinerad och förbluffad över tillställningen. ”Detta är ett fantastiskt arrangemang”, utbrast han. ”Men det hade varit helt otänkbart i USA!”

När någon i sällskapet förvånat undrade varför, svarade han att i ett land som USA, med en så stark aversion mot korruption och strikta bestämmelser om maktdelning skulle inte företrädare för vapenindustrin, militären, politiken, journalistiken och diverse frivilligorganisationer umgås i tre dygn under sådana former.

Läs mer Visa mindre