Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Opinionen just nu

I samarbete med Demoskop analyserar Kvartal de senaste attitydförändringarna. Programledare är Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer och Demoskops vd Karin Nelsson. 

Opinionen just nu

I samarbete med Demoskop analyserar Kvartal de senaste attitydförändringarna. Programledare är Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer och Demoskops vd Karin Nelsson. 

Ekonomin har kommit i fokus, efter en vinter med höga energipriser och växande inflation. Även synen på sjukvården spelar en central roll i februariutgåvan av Opinionen just nu. Här är podden som utgår från stämningsläget i Sverige, ett samarbete mellan opinionsinstitutet Demoskop och Kvartal. Kvartals Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.

Fler avsnitt

Behöver vi dagliga opinionsundersökningar inför valet? Hur många har ännu inte bestämt sig, och hur påverkas vi av valrörelsen? Här är Opinionen just nu. Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.
Väljarna betonar sakfrågor, och det gäller särskilt mycket för sympatisörerna till högerpartierna, som är starka även i sakfrågorna. På den andra sidan är det partiledarförtroendet som är det starka kortet. Här samtalar Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer med Demoskops vd Karin Nelsson, både om de senaste opinionsrörelserna och om vilka väljare som är beredda att stödrösta på ett annat parti än det som de gillar mest. Opinionen just nu är ett samarbete mellan Kvartal och opinionsföretaget Demoskop.
De personliga ekonomiska förväntningarna är de lägst uppmätta hittills, visar Demoskops senaste siffror. Varannan väljare säger sig ha fått minskat förtroende för politiken efter misstroendeturbulensen i riksdagen. Och lag och ordning är åter den stora valfrågan. Här är podden som utgår från stämningsläget i Sverige, ett samarbete mellan Kvartal och Demoskop. Kvartals Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.
Kriminaliteten seglar upp som en valfråga, enligt Demoskops senaste siffror. Samtidigt störtdyker de ekonomiska förväntningarna hos allmänheten, och Natofrågan får nu betraktas som "hanterad". Här är podden som utgår från stämningsläget i Sverige, ett samarbete mellan Kvartal och opinionsinstitutet Demoskop. Kvartals Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.
Försvars- och säkerhetsfrågorna dominerar opinionsläget och Magdalena Andersson har vunnit på krisstämningen, framgår av aprilutgåvan av Opinionen just nu. Här är podden som utgår från stämningsläget i Sverige, ett samarbete mellan Kvartal och opinionsinstitutet Demoskop. Kvartals Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.
Fler avsnitt