[email-form language="sv" id=529]

Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Opinionen just nu

I samarbete med Demoskop analyserar Kvartal de senaste attitydförändringarna. Programledare är Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer och Demoskops vd Karin Nelsson. 

Opinionen just nu

I samarbete med Demoskop analyserar Kvartal de senaste attitydförändringarna. Programledare är Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer och Demoskops vd Karin Nelsson. 

Opinionen just nu22 augusti 2022

Podden om opinionen just nu: Energifrågan i fokus, men det blir också ett plånboksval

Laddar ...
Väljarna betonar sakfrågor, och det gäller särskilt mycket för sympatisörerna till högerpartierna, som är starka även i sakfrågorna. På den andra sidan är det partiledarförtroendet som är det starka kortet. Här samtalar Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer med Demoskops vd Karin Nelsson, både om de senaste opinionsrörelserna och om vilka väljare som är beredda att stödrösta på ett annat parti än det som de gillar mest. Opinionen just nu är ett samarbete mellan Kvartal och opinionsföretaget Demoskop.

Fler avsnitt

Opinionen just nu16 mars 2023

Mycket mörker omkring oss

Laddar ...
Pessimism präglar Sverige, Centerpartiet saknar tydliga profilfrågor och deras partiledare har extremt svagt förtroende bland väljarna. Dessutom en liten utvikning om opinionsundersökningarna historia. Kvartals Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.

Opinionen just nu16 februari 2023

Lägsta siffran som vi har uppmätt

Laddar ...
Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson om opinionsläget i Sverige. Det verkar som om Centerpartiet får en anmärkningsvärt trög start med sin nye partiledare Muharrem Demirok. Bara 4 procent uppger att de har mycket eller ganska stort förtroende för Demirok. Det är den lägsta siffra som Demoskop har uppmätt för en ny partiledare. Nooshi Dadgostar, som också var rätt okänd, gick in på 10 procent. Stämningsläget i Sverige just nu präglas också av rekordstor pessimism.

Opinionen just nu19 december 2022

Kvinnorna är mer pessimistiska än männen

Laddar ...
Tre av fyra anser efter valet att Sverige utvecklas åt fel håll. Magdalena Andersson behåller sin starka position vad gäller förtroende. Här är Opinionen just nu. Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.

Opinionen just nu20 oktober 2022

Rekord i pessimism plus svar på lyssnarnas frågor

Laddar ...
Den tillträdande statsministern Ulf Kristersson saknar inte utmaningar. Människor är rekordbekymrade för sin privatekonomi, och Magdalena Andersson är fortfarande populärare än Kristersson, även efter valet. Dessutom svarar Karin Nelsson på frågor från lyssnarna. Det här är Opinionen just nu. Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.

Opinionen just nu8 september 2022

Podden om opinionen just nu: Det är svårare att nå centerpartister på onsdagar

Laddar ...
Behöver vi dagliga opinionsundersökningar inför valet? Hur många har ännu inte bestämt sig, och hur påverkas vi av valrörelsen? Här är Opinionen just nu. Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.
Fler avsnitt