Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total! Första månaden gratis.
Prova Kvartal Total! Första månaden gratis.

.

Opinionen just nu

Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer och Demoskops vd Karin Nelsson analyserar de senaste attitydförändringarna. 

Opinionen just nu

Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer och Demoskops vd Karin Nelsson analyserar de senaste attitydförändringarna. 

Opinionen just nu22 juni 2021

Opinionen just nu – podden

Laddar ...
Förtroendet för regeringen är historiskt lågt. Men medborgarna ser fortsatt ljusare ekonomiska förhoppningar. I den här podden kommenteras senaste Opinionen just nu av Karin Nelsson, vd för Demoskop och Henrik Höjer, Kvartals vetenskapsredaktör. Opinionen just nu är ett samarbete mellan opinionsinstitutet Demoskop och Kvartal, där vi varje månad rapporterar om stämningsläget i Sverige.

Fler avsnitt

Opinionen just nu14 september 2023

Två av tre är missnöjda med regeringen

Laddar ...
Svenska folkets majoritet är missnöjd med regeringen och pessimismen är utbredd. Frågan om koranbränningar har sjunkit undan senaste månaden, och nu har ekonomi och lag och ordning återtagit mark som i särklass viktigast. Opinionen just nu är ett samarbete mellan opinionsinstitutet Demoskop och Kvartal. Förutom ständiga gästen Karin Nelsson, vd för Demoskop medverkar också tillträdande opinionschefen på samma institut, Johan Martinsson.

Opinionen just nu17 augusti 2023

Vid köksborden talar vi om koranbränningar

Laddar ...
Yttrandefriheten är i fokus i Sverige, och opinionen är splittrad i frågan. Demoskops vd Karin Nelsson intervjuas av Kvartals Henrik Höjer, och de berör också hur ett terrordåd skulle påverka opinionsläget.

Opinionen just nu21 juni 2023

Det är ett svårt läge för Miljöpartiet

Laddar ...
Opinionen just nu berör den allmänna stiltje vi ser, men djupdyker även i Miljöpartiets själ. Ett parti som har blivit allt mer beroende av stödröster. Demoskops vd Karin Nelsson intervjuas av Kvartals Henrik Höjer.

Opinionen just nu18 maj 2023

Just nu är det allmän stiltje

Laddar ...
En något mer hoppfull stämning i landet anas, men regeringen har fortfarande problem med svagt förtroende. Detta analyseras i Opinionen just nu, där Kvartals Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.

Opinionen just nu20 april 2023

Ekonomin ökar i betydelse – och regeringen har problem

Laddar ...
Socialdemokraterna har toppsiffror, samtidigt som partiet anses ha bäst politik i många frågor. Dessutom har Magdalena Andersson en mycket stark position. Samtidigt fortsätter pessimismen att öka i landet. Detta analyseras i Opinionen just nu. Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.
Fler avsnitt