Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!

Valspurten om en folkomröstning om SD

Av Kvartal  | 4 september 2018
Eventuella åsikter och slutsatser i texten är skribentens egna.
ProfilLästid 3 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Det är nu bara fem dagar kvar till valet och vallöftena blir allt hafsigare, påhoppen grövre och frågorna fler. Hur kommer det gå på söndag? Och vad kan vi förvänta oss ska hända efteråt? Valspurten den 4 september bjuder som vanligt på nya och kloka perspektiv på en dramatiskt valrörelse. Kvartals valpanel Alice Teodorescu, Daniel Suhonen och Jörgen Huitfeldt har återigen laddat upp med åsikter och analyser. Och i dag har de dessutom en utländsk gäst med sig!

Precis som förra veckan är våra analytiker – Alice Teodorescu från Göteborgs-Posten och Daniel Suhonen från tankesmedjan Katalys – lite uppgivna inför en valrörelse som verkar ha svårt att fokusera.

– Vad handlar egentligen den här valrörelsen om? säger Alice Teodorescu. – Ju mer utspel som kommer, ju fler debatter jag hör, desto mer otydligt blir det vad valet handlar om, förutom regeringsmakten och Sverigedemokraterna. Många upplever att det borde handla om ideologiska skiljelinjer, men jag saknar helt en långsiktig berättelse från partierna om vad de egentligen vill. 

– Jag tror det här valet i efterhand kommer bli känt som ”SD-valet”, sä

Läs mer Visa mindre