Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total! Första månaden gratis.
Prova Kvartal Total! Första månaden gratis.
Nytt från redaktionen

Kvartal vänder blad

Idag inleds ett nytt kapitel i Kvartals sexåriga historia. Från och med nu finansieras vi på samma sätt som de flesta andra mediehus. En ytterligare nyhet är att Kvartal nu ägs och drivs av oss journalister.

Av Jörgen Huitfeldt | 25 oktober 2022
Jörgen Huitfeldt är chefredaktör på Kvartal.
ProfilLästid 4 min Skärmläsarvänlig
I korthet

Det är nästan på dagen fem år sedan jag fattade ett ovanligt beslut genom att säga upp mig från mitt trygga jobb som programledare på Sveriges Radio för att i stället gå till Kvartal. Då var det en webbsida som drevs av en person på deltid, där produktionen uppgick till några texter i månaden. 

Men det fanns ändå något i de där, ofta ganska långa, texterna. Ett tilltal som gjorde mig säker på att detta var en idé med framtiden för sig. En genomgående oräddhet, såväl inför att vara obekväm som nyanserad.

Jag lämnade SR med en känsla av resignation inför det svenska medielandskapet. Allt blev hela tiden kortare, snabbare, mer präglat av flockmentalitet, stress och omotiverad känslosamhet. Och därmed inte sällan också mer korkat. I Kvartal såg jag en möjlighet att bidra till att förändra det och erbjuda ett alternativ.

Läs mer Visa mindre