Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Nytt från redaktionen

”Kvartal lyckas elegant omfamna de mest känsliga ämnena”

Månadsgivaren Liza Khannoussi Foto: Privat

Månadsgivaren Liza Khannoussi beskriver Kvartal som varken sentimental eller uppenbart färgad av politiska intressen. “Kvartal ställer frågan i fokus snarare än att försöka övertyga mig som läsare eller lyssnare om en politisk agenda.”

Av Maria Källsson | 14 januari 2021
Stöd KvartalLästid 2 minSkärmläsarvänlig
I korthet
Vem är du?

– Jag är en NO-lärare, tillika fyrbarnsmamma och studerande, boendes utanför Stockholm.

Du har skänkt en gåva till Kvartal – tack för det! Vad spelar Kvartal för roll för dig?

– Kvartal känns som ett fräscht alternativ till de större forumen för samhällsdebatt. Kvartal fungerar för mig som en objektiv och saklig aktör som varken går etablissemangets eller vulgärmedias intressen och är faktiskt en av de få aktörerna som lyckas leverera på en nivå som både engagerar och berör, utan att vare sig vara sentimental eller uppenbart färgad av politiska intressen.

Har du ett läs- eller lyssningstips att dela med dig av?

– Absolut! Ett tips som jag gärna vill dela med mig av är Johan Rabeus inläsning ”Så blev Sverige landet annorlunda”. Den berörde mig mycket eftersom jag, som är uppväxt under 90-talet, har svårt att ta med mig erfarenheter från min egen uppväxt in i mitt föräldraskap 2020. Någonting har förändrats under de senaste decennierna och generationen som växer upp nu möter tuffare utmaningar än vad vi gjorde.

Läs mer Visa mindre