Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Inläst |

Kvartal Idag – vår största satsning hittills

Foto och illustration: Ducktape

Vi tycker att Sverige behöver ett nytt program för daglig nyhetsrapportering som låter dig som lyssnar tänka själv. Ett program som är helt gratis och öppet för alla – och som på allvar kan utmana de etablerade mediernas syn på Sverige och världen.

För att kunna genomföra vår största satsning hittills behöver vi nu veta att vi har dig med oss på resan, skriver Jörgen Huitfeldt.

Lyssna på texten
Laddar ...
Följ Kvartals poddar: Apple | Spotify
Av Jörgen Huitfeldt | 31 maj 2024
Jörgen Huitfeldt är chefredaktör på Kvartal.
Profil Inlästa texterLästid 2 min Skärmläsarvänlig
I korthet

Se filmen om Kvartal Idag och backa projektet på Kickstarter.

Du som använder appen – klistra in den här länken i din webbläsare:
https://kvartal.se/kickstarter

En nyhetsrapportering att lita på är givetvis oundgängligt. Vi lever i minst sagt dramatiska tider där mängden information också är större än någonsin liksom svårigheten att sovra bland mer eller mindre öppet vinklade budskap.

I dagens nyhetsrapportering finns mycket som är bra och ambitiöst, men det finns också en del saker jag allt oftare hakar upp mig på och som påverkar min tillit till det som sägs. Mycket av det som brister sker dessutom helt oavsiktligt, vilket dock inte gör det mindre problematiskt.

Inte sällan finns outtalade utgångspunkter som tas för givna – många gånger kontroversiella saker som jag bara förutsätts hålla med om, dolda pekpinnar eller osäkerheter som alltför sällan framgår på ett transparent sätt.

Jag tycker dessutom att de etablerade medierna alldeles för ofta springer åt samma håll i någon slags missriktad kåranda. De fastnar gärna i en traditionell medielogik som för mig känns alltmer förlegad. Det här leder till att massor av tid och energi läggs på metadebatter om ordval eller annat ganska ovidkommande. Medan det som är viktigt på riktigt – det som verkligen påverkar vårt samhälle på djupet – hamnar i skymundan.

En sådan storsatsning kan vi bara göra om vi har dig som lyssnare med oss med oss på resan.

Vi på Kvartal tycker med andra ord att det är något som saknas i det svenska medielandskapet idag: ett dagligt nyhetsprogram där du får höra vad som händer i Sverige och världen – men på ett sätt som både är seriöst och underhållande, med ett urval som präglas av självständighet och integritet. Ett program där såväl innehållet som presentationen ligger i linje med vår allra viktigaste princip – att du ska få tänka själv.

Nu är vi redo att ta vårt mest ambitiösa steg hittills.

Kvartal Idag – gratis och öppet för alla

Vi vill ge dig Kvartal Idag – ett nytt format för daglig nyhetsrapportering i samma anda som våra poddar Veckopanelen och Fredagsintervjun, med våra programledare Magnus Thorén, Staffan Dopping och jag själv.

Och till skillnad från mycket av Kvartals nuvarande utbud, där mycket är exklusivt för våra prenumeranter, vill vi att det här nya programmet ska vara helt gratis och öppet för alla.

Men en sådan storsatsning kan vi bara göra om vi har dig som lyssnare med oss på resan. Så frågan från mig är denna: Är du en person som vill och vågar ifrågasätta – såväl de förhärskande narrativen som dina egna övertygelser?

Då tycker jag att du ska stötta vårt nya nyhetsprogram Kvartal Idag på Kickstarter.

Se filmen om Kvartal Idag och backa projektet på Kickstarter.

Du som använder appen – klistra in den här länken i din webbläsare:
https://kvartal.se/kickstarter

Redan prenumerant?
Du har läst en olåst artikel från Kvartal
Prenumerera för att få ta del av alla texter och poddar från Sveriges vassaste mediehus.

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.