Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Nytt från redaktionen

”En motpol till snuttifieringen”

Tobias Tuveson, samhällsvetare från Uppsala. Foto: Privat

Tobias Tuveson, sedan länge läsare och lyssnare, tycker att blandningen av fördomsfri nyfikenhet och djup är det bästa med Kvartal.

Av Maria Källsson | 3 december 2020
ProfilLästid 1 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Vem är du?

Tobias Tuveson, samhällsvetare från Uppsala universitet som efter femton år i mediebevakningsbranschen i diverse olika roller sadlade om till handläggare på Sveriges mest utskällda myndighet, Arbetsförmedlingen. Där har jag under sex år nu försökt bidra till att långtidsarbetslösa, nyanlända och funktionsnedsatta ska komma ut i riktiga arbeten. För mig känns varje dag som en förmån – att arbeta med något så viktigt, för såväl den enskilda människan som samhället i stort.

När upptäckte du Kvartal?

Jag upptäckte nog Kvartal väldigt tidigt. Kan inte komma ihåg exakt men tror i slutet av 2016. Sedan dess har jag med tiden blivit en allt mer frekvent lyssnare. Hinner tyvärr inte med så mycket läsning av essäerna.

Har du ett läs eller lyssningstips att dela med dig av?

Personligen är det Veckopanelen som ligger mig närmast. I många år var jag en trogen lyssnare av ”Godmorgon världen” och jag uppskattade deras panel mycket. Men med Kvartals dito får man ju så mycket mer – av allt! Ofta befriande öppna intellektuella samtal i god ton.

Gillar också mycket samtalet som förs i Den svenska modellen mellan Jörgen Huitfeldt och Jonas Nordling.

De flesta avsnitten av Fredagsintervjun är intressanta men ska jag lyfta fram en så är det den med sexarbetaren ”Elsa”. Det är befriande med lite nya perspektiv, som så ofta med Kvartal.

Vad är Kvartal för dig?  

Det bästa med Kvartal är er blandning av fördomsfri nyfikenhet och djup. Att ständigt söka det goda samtalet oavsett hur stora åsiktsskillnaderna är.

Ni är på flera sätt motpolen till den snuttifiering som jag tycker präglar så mycket annat som publiceras i olika medier, även om det finns ett och annat undantag så klart.

Redan prenumerant?
Du har läst en olåst artikel från Kvartal
Prenumerera för att få ta del av alla texter och poddar från Sveriges vassaste mediehus.

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.