Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Nytt från redaktionen

Ny ordförande i styrelsen

Som ett led i den fortsatta utvecklingen av tidskriften Kvartal breddas styrelsen och Patrik Wahlén tillträder som ny ordförande efter Thomas Gür som lämnar Kvartal. Till styrelsen knyts även Lotta Dinkelspiel, Viveka Ekberg, Per Josefsson och Staffan Persson.

Av Kvartals  redaktion | 13 november 2020
ProfilLästid 2 min Skärmläsarvänlig
I korthet

Den allmännyttiga insamlingsstiftelsen Kvartal bildades i juni 2015 med det huvudsakliga ändamålet att främja en vuxen samhällsdebatt genom en vidareutveckling och fördjupning av vederhäftig och saklig svensk samhällsjournalistik.

Stiftelsens första och hittills enda projekt är tidskriften Kvartal. En av tidskriftens initiativtagare och den förste chefredaktören Peter Santesson sammanfattade sin syn så här: ”Det svenska samhället står inför en rad allvarliga prövningar, samtidigt som vår förmåga att på ett seriöst sätt diskutera gemensamma angelägenheter tycks ha försvagats. Inte på länge har de stora samhällsfrågorna präglats av ett lika stort allvar som nu. Men inte på länge har debatten kring dem varit lika juvenil, ytlig och konfliktinriktad som idag.”

Läs mer Visa mindre