Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun10 november 2023

Konsensus får mig att känna obehag

Laddar ...
Samhällsdebattören och civilutredaren vid polisen Luay Mohageb intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Alltför många unga lockas av en kriminell livsstil och det svenska integrationsmisslyckandet ligger nu i öppen dag. Luay Mohageb har afrikanska rötter och kan förstå känslan av främlingskap hos många unga med invandrarbakgrund. Men de tillrättalagda förklaringarna till Sveriges problem har han svårt att stå ut med.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun16 februari 2024

They tried to kill us, we survived – let's eat

Laddar ...
Aron Verständig, ordförande i Judiska centralrådet, intervjuas av Staffan Dopping. Antisemitismen har alltid varit närvarande, säger han i intervjun men känner sig ändå trygg som jude i Stockholm. Aron Verständig är en av tre judar som skulle mördas av ett iranskt par, som avslöjades av Säkerhetspolisen 2021 efter att ha fått asyl på falska grunder 2017. Säkerheten runt judiska institutioner måste vara en bottenplatta för att säkra judiskt liv i Sverige, säger Aron Verständig.

Fredagsintervjun9 februari 2024

Vissa elever är säkrare i Mogadishu än i Fröslunda

Laddar ...
Rektor Damian Brunker intervjuas av Magnus Thorén. Med disciplin, högt ställda förväntningar och ”tough love” bestämde sig Damian Brunker för att vända utvecklingen på Internationella engelska skolan i utsatta området Fröslunda i Eskilstuna. Men hur gör man när öppen knarkhandel sker på skolgården, gängen äger gatan utanför och bara två föräldrar dyker upp på föräldramötet?

Fredagsintervjun2 februari 2024

LKAB har målat in sig i ett hörn

Laddar ...
Ekonomen David Sundén intervjuas av Magnus Thorén. Det fossilfria stålet i norr har hyllats av politiker, näringsliv och medier som närmast en mirakelkur för svensk ekonomi, Norrland och klimatet. Investeringarna handlar om många hundratals miljarder kronor och kräver enorma mängder el. Men hur genomtänkta och hållbara är egentligen satsningarna?

Fredagsintervjun26 januari 2024

Dagens migrationsdebatt gör mig beklämd

Laddar ...
Centerledaren Muharrem Demirok intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Det har gått ett år sedan den relativt okände kommunpolitikern från Linköping efterträdde Annie Lööf. Hans aversion mot Sverigedemokraterna är lika stor som hennes. Men någon drömstart har han inte fått: Dåliga opinionssiffror och lågt förtroende gör Muharrem Demirok i desperat behov av en framgång i sommarens EU-val.

Fredagsintervjun19 januari 2024

Inget självändamål att folk ska vara rädda för oss

Laddar ...
Uppdrag gransknings ansvarige utgivare Axel Björklund intervjuas av Staffan Dopping. Allt oftare säger myndighetschefer, politiker och andra makthavare nej till att medverka i "ansvarsutkrävande intervjuer" för SVT:s flaggskepp Uppdrag granskning. Sannolikt har de gjort en kalkyl om att det kan vara skadligt att ställa upp, men programmets chef hävdar i Fredagsintervjun att man är snällare än ryktet säger.
Fler avsnitt

Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.