Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Opinionen just nu

Ett samarbete med

Demoskop
Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer och Demoskops vd Karin Nelsson analyserar de senaste attitydförändringarna.

Opinionen just nu

Ett samarbete med

Demoskop
Kvartals vetenskapsredaktör Henrik Höjer och Demoskops vd Karin Nelsson analyserar de senaste attitydförändringarna.

Opinionen just nu18 maj 2023

Just nu är det allmän stiltje

Laddar ...
En något mer hoppfull stämning i landet anas, men regeringen har fortfarande problem med svagt förtroende. Detta analyseras i Opinionen just nu, där Kvartals Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson.

Fler avsnitt

Opinionen just nu16 november 2023

Höstmörker råder

Laddar ...
Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson. Israel-Palestinakonflikten är alltmer i fokus vid köksborden. Och pessimismen bland svenskarna når än en gång nya rekordnivåer. Det här är poddversionen av Opinionen just nu – ett samarbete mellan opinionsinstitutet Demoskop och Kvartal, där vi varje månad rapporterar om stämningsläget i Sverige.

Opinionen just nu19 oktober 2023

Rekord i nattsvart pessimism

Laddar ...
Henrik Höjer samtalar med Demoskops vd Karin Nelsson. Kriminaliteten dominerar samtalen i landet. Och pessimismen bland svenskarna har nått nya rekordnivåer. Och – hur många är egentligen klimatspektiker? Det här är poddversionen av Opinionen just nu – ett samarbete mellan opinionsinstitutet Demoskop och Kvartal, där vi varje månad rapporterar om stämningsläget i Sverige.

Opinionen just nu14 september 2023

Två av tre är missnöjda med regeringen

Laddar ...
Svenska folkets majoritet är missnöjd med regeringen och pessimismen är utbredd. Frågan om koranbränningar har sjunkit undan senaste månaden, och nu har ekonomi och lag och ordning återtagit mark som i särklass viktigast. Opinionen just nu är ett samarbete mellan opinionsinstitutet Demoskop och Kvartal. Förutom ständiga gästen Karin Nelsson, vd för Demoskop medverkar också tillträdande opinionschefen på samma institut, Johan Martinsson.

Opinionen just nu17 augusti 2023

Vid köksborden talar vi om koranbränningar

Laddar ...
Yttrandefriheten är i fokus i Sverige, och opinionen är splittrad i frågan. Demoskops vd Karin Nelsson intervjuas av Kvartals Henrik Höjer, och de berör också hur ett terrordåd skulle påverka opinionsläget.

Opinionen just nu21 juni 2023

Det är ett svårt läge för Miljöpartiet

Laddar ...
Opinionen just nu berör den allmänna stiltje vi ser, men djupdyker även i Miljöpartiets själ. Ett parti som har blivit allt mer beroende av stödröster. Demoskops vd Karin Nelsson intervjuas av Kvartals Henrik Höjer.
Fler avsnitt